Cs Xirivella aplaudeix que el govern accepte rectificar l'ordenança que regula l'aparcament dels discapacitats

Dilluns, 29 Novembre 2021 13:17 Escrit per  Cs Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 261 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El portaveu de Ciutadans (Cs) Xirivella, Enrique Lozoya, ha aplaudit que “el govern municipal accepte rectificar l'ordenança que regula 'impost de circulació per afavorir els discapacitats”. “Es tracta d'eliminar traves administratives i facilitar a l'interessat l'exempció de l'impost”, ha explicat.

 

Segons l'edil de Cs, “actualment es requereix injustificadament, a més de la preceptiva acreditació del corresponent certificat de minusvalidesa, la còpia de l'assegurança d'automòbil on el sol·licitant acredita ser el prenedor de la pòlissa i el conductor habitual”. “Ens sembla excessiu i desproporcionat perquè el prenedor únicament és qui contracta l'assegurança i d'ell depén la bonificació, pot ser que al discapacitat li interesse que el contractant de l'assegurança siga un altre”, ha esgrimit.

 

En la mateixa línia, ha argumentat, “en Ciutadans creiem fermament que les ordenances estan per a atendre el major nombre de supòsits pràctics i no per a limitar-los”, Per això, ha defensat, “l'equip de govern ha de vetlar perquè aquestes bonificacions arriben a la majoria dels sol·licitants que acrediten formalment la minusvalidesa, a través del certificat de minusvalidesa emés per l'autoritat competent, així com arribat el cas sol·licitant, com es fa en altres municipis, una declaració de responsable del sol·licitant acreditant l'ús exclusiu del vehicle; però mai exigint requisits restrictius que l'impossibiliten i condicionen clarament la seua petició”.

 

En aquest sentit, ha celebrat, “l'equip de govern ha reconegut que demanar la pòlissa d'assegurança i els requisits de prenedor i conductor habitual, responia únicament a una intenció d'acabar amb la ‘picardia’, però que tenen intenció de canviar l'ordenança, perquè en la pràctica perjudica més que soluciona”.

 

“Estarem atents a la seua modificació, exigint-la les vegades que faça falta, entenem que és labor de l'oposició detectar els errors, denunciar-los i proposar solucions, si això redunda en benefici per als habitants de Xirivella”, ha declarat.

 

Informa Nou Horta. Cs Xirivella

Modificat el Dimarts, 30 Novembre 2021 14:32