L’Escoleta pública de Xirivella obri les seues portes

Dimarts, 30 Novembre 2021 14:56 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 225 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Escoleta Infantil Mestra Cati Alonso ha obert les seues portes a Xirivella amb 64 xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. Des de la setmana passada s’ha començat amb el procés d’acolliment de l’alumnat en el qual cada dia es rep a un grup reduït d’ells. A partir del pròxim dilluns es començarà amb el seu horari habitual. En l’actualitat s’han cobert les 16 places oferides de 0 a 1 any i les 26 que hi havia disponibles per a 1 any. Pel que respecta a dos anys, hi ha 22 alumnes de les 40 places disponibles, encara que la previsió per les sol·licituds és que augmente en les pròximes dates. L’Escoleta té una capacitat màxima de 82 alumnes.

 

Este dimarts han visitat les instal·lacions l’alcalde, Michel Montaner, i la regidora d’Educació, Encarna Martí. “Per a Xirivella és un gran avantatge disposar d’una Escoleta pública que complemente l’oferta dels centres concertats. Cal afavorir la natalitat i la conciliació familiar en tots els segments poblacionals”, ha assegurat Montaner.

 

El centre compta amb huit educadores i dos mestres i unes instal·lacions amb sis aules, tres lavabos dobles integrats a les aules, una sala multiús, una zona de recepció, un pati interior, zona enjardinada i una zona per al personal, entre altres espais, amb al voltant de 600 m² de superfície útil.

 

“Amb l’obertura de l’Escoleta es compleix amb un dels principis del Botànic i de l’equip de govern de Xirivella, garantir la universalitat de l’escola pública i gratuïta. Eixe va ser el nostre compromís en l’inici d’este projecte i, encara que ha tardat molt, hui es materialitza”, sosté Encarna Martí.

 

L’Escoleta se suma a l’oferta pública de 0 a 3 anys existent en la localitat en els col·legis d’educació primària Antonio Machado, Rei en Jaume i Vicent Tosca, que compten amb aules destinades a l’alumnat de 2 anys, i complementa als centres privats i concertats del municipi.

 

Informa Nou Horta. Xirivella