Xirivella instal·la quatre radars pedagògics per a millorar la seguretat ciutadana

Dijous, 02 Desembre 2021 14:15 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 284 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Xirivella ha instal·lat quatre radars pedagògics en diferents punts de la ciutat per a conscienciar a la població de la importància de respectar els límits de velocitat. Els dispositius, que són només informatius i no serveixen per a imposar sancions, s'han col·locat en les principals vies i prop de col·legis i avisen als conductors de la velocitat a la qual estan circulant. Si els vehicles van a una velocitat inferior a 30 km/h mostren un missatge d'agraïment, mentre que quan superen aquest límit envien un missatge d'alerta. A més, els radars recopilen la informació de quants cotxes circulen i a la velocitat a la qual ho fan, la qual cosa posteriorment serà de gran utilitat per a la presa de decisions sobre aquest tema.

 

S'han instal·lat dos radars en Camí Nou, un en l'entrada al municipi en l'avinguda Verge dels Desemparats, enfront del col·legi Antonio Machado, i un altre en el Barri de la Llum, al costat del col·legi Vicent Tosca. A més, són dispositius totalment autònoms que funcionen amb energia renovable que reben a través d'una placa solar que porten instal·lada i no necessiten manteniment.

 

“La col·locació dels radars pedagògics és un pas més en la conscienciació de la població en la reducció de la velocitat en l'entorn urbà. Respectar els límits de velocitat repercuteix directament en la seguretat ciutadana. Aquests radars ja s'han instal·lat en altres municipis i s'ha demostrat que aconsegueixen el seu objectiu i es redueix la velocitat a la qual circulen els vehicles”, assegura Vicent Sandoval, regidor de Seguretat Ciutadana.

 

En aquest sentit, segons un estudi de l'OMS, un atropellament a 30 km/h pot generar ferides mortals en el 10% del total de casos, mentre que en el cas de circular a 50 km/ aquesta xifra augmenta fins al 80%. En el cas de Xirivella, fa més de vint anys que va apostar per ser ciutat 30 i és pionera en mesures com l'eliminació dels semàfors.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dijous, 02 Desembre 2021 14:16