Xirivella augmenta la seua oferta educativa en secundària

Divendres, 25 Febrer 2022 10:50 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 281 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’oferta educativa en ensenyament secundari s’incrementarà a Xirivella el pròxim curs després que la Conselleria d’Educació haja concedit a l’IES Gonzalo Anaya de Xirivella un nou grau superior, un curs d’especialització i un altre d’FP bàsica. En concret es tracta del Grau superior de Gestió de l’Aigua, un curs d’especialització en fabricació intel·ligent i un curs d’FP bàsica en manteniment d’edificis.

 

“Estem molt contents amb aquestes concessions que augmenten la nostra oferta educativa”, reconeix Juan Antonio Risueño, director de l’IES Gonzalo Anaya. A més es tracta d’uns graus amb molt poca oferta a la Comunitat Valenciana. En el cas del Grau superior del Gestió de l’Aigua, l’IES Gonzalo Anaya és el primer centre que l’ofereix a la província de València i el tercer en la Comunitat Valenciana. En el cas del d’especialització en fabricació intel·ligent solo s’imparteix en un altre centre de la Comunitat.

 

Un ensenyament que es complementarà amb una formació pràctica “gràcies a la col·laboració amb les institucions públiques”, afig el director de l’IES Gonzalo Anaya. “Hem arribat a un acord, amb l’ajuda dels ajuntaments de Xirivella i Picanya, perquè l’alumnat del Grau superior de Gestió de l’Aigua puga realitzar pràctiques en una empresa tan important com Aigües de l’Horta. Això és fonamental perquè tinguen una formació més completa”, afig Juan Antonio Risueño, que vol repetir aquesta mateixa fórmula de col·laboració en altres graus que s’imparteixen en el centre.

 

A l’oferta formativa de l’IES Gonzalo Anaya també se suma un curs d’FP bàsica de manteniment d’edificis “que compta amb una gran demanda”, assegura el director. “La concessió d’aquests cursos ens permetrà també compensar l’ocupació de l’edifici, que està completa al matí, però que volem reforçar a la vesprada”, argumenta Juan Antonio Risueño. En l’actualitat, més de 900 alumnes cursen batxillerat, ESO i graus superiors en l’IES Gonzalo Anaya.

 

Informa Nou Horta. Xirivella