El 8M recobra el pols a Xirivella després de dos anys de pandèmia

Dilluns, 28 Febrer 2022 15:13 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 246 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Casa de la Dona de Xirivella ha acollit este dilluns la presentació del programa d’actes amb motiu del 8M Dia Internacional de la Dona. La celebració del 8M torna a Xirivella després de la parada obligada per la pandèmia i el fa carregada d’actes. Exposicions, conferències, música, activitats per a joves, tallers, pel·lícules, teatre… sense perdre el caràcter reivindicatiu de la manifestació del Dia Internacional de la Dona, que a Xirivella serà el dia 7 per a sumar-se l’endemà a la gran manifestació organitzada a València. Una programació en la qual participen diferents col·lectius de la ciutat, involucrant a persones de totes les edats en la defensa de la igualtat i el reconeixement de la dona.

 

En la roda de premsa, Michel Montaner, alcalde de la localitat, ha reivindicat el caràcter pioner de Xirivella en matèria d’igualtat: “Ací ens vam adonar fa molt temps que el feminisme no era ni una actitud estètica ni un posicionament polític. La igualtat, i el feminisme que la defensa i la consolida, és una necessitat social i un acte de justícia”. Montaner també ha destacat la importància de continuar defensant estos valors hui dia “quan hi ha qui pretén posar en dubte este esforç. De fet, no falta qui afirme que tot respon a un interés electoral, a quiosquets ideològics. És en llocs com este, una Casa de la Dona, on es coneix veritablement fins a quin punt són importants les mesures de suport a les dones. Una labor moltes vegades silenciosa que aconsegueix salvar vides i reconstruir-les després”.

 

Precisament enguany la Casa de la Dona compleix deu anys, una dècada “de treball col·lectiu en pro de la igualtat d’oportunitats”, ha destacat Paqui Martínez, regidora d’Igualtat. “En estos anys hem afermat la cultura d’igualtat en el nostre municipi, però encara hi ha barreres que hem de traspassar. Les dones seguim sense tindre suficient representació en la vida pública i la presa de decisions, patim una discriminació salarial de gènere, som víctimes de la violència masclista una violació greu dels drets humans. Les dones desitgem i mereixem un futur igualitari”, ha conclòs.

 

També han pres la paraula els diferents col·lectius feministes de Xirivella, que han fet una crida a la participació en totes les activitats. El col·lectiu feminista Victoria Sau, Associació de mestresses de casa i consumidors Tyrius de Xirivella, Dones de Xirivella en Acció i Associació Espai Violeta han destacat la gran trajectòria de la ciutat en la lluita pels drets de les dones i han situat a la localitat al capdavant del moviment feminista.

 

Informa Nou Horta. Xirivella