⁣Podem Xirivella vol municipalizar habitatges de la Sareb

Divendres, 04 Març 2022 11:03 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 193 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La formació habitada ha registrat una moció, que es votarà en el pròxim Ple Ordinari, perquè els habitatges propietat de la Sareb situades a Xirivella passen a ser de titularitat municipal.

 

Karin Jansen, portaveu de Podem Xirivella, estima que «dels 10.000 habitatges que té la Sareb en la Comunitat Valenciana, almenys 65 estan en el nostre municipi i les volem per a ampliar el nostre parc públic d'habitatge».

 

La Sareb, comunament coneguda com a «banc dolent», va ser creada en 2012 amb 35.000 milions d'euros de fons públics per a depositar en ella els actius tòxics de les entitats bancàries, que aconseguien així sanejar els seus balanços.

 

A pesar que l'aportació pública representava més del 95% del total del finançament, l'Estat tenia reconegut menys del 50% de les accions, amb la finalitat d'evitar que les pèrdues impactaren negativament en els comptes de les Administracions Publiques.

 

«Si els deutes de la Sareb són públiques, el lògic és que els habitatges propietat d'aquesta entitat també ho siguen i servisquen per a atendre les necessitats residencials de les nostres veïnes i veïns» afig la regidora de Podem.

 

I és que, fa menys d'un any, la Unió Europea va desmuntar l'estratègia ideada pel llavors ministre d'Economia, Luís de Guindos (PP), en notificar al nostre país que les pèrdues de la Sareb havien de ser repercutides sobre els comptes públics.

 

A fi d'acatar aquesta directriu, el Govern va aprovar el passat 18 de gener el Reial decret llei 1/2022 per a eliminar els límits de participació de l'Estat en l'accionariat de la Sareb, permetent així la seua nacionalització de facto.

Modificat el Divendres, 04 Març 2022 11:06