Xirivella inicia la renovació de 17 parcs infantils

Dimarts, 12 abril 2022 11:22 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 75 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aquesta setmana han començat al parc Dolores Ibárruri les obres de renovació de dèsset parcs infantils en diferents punts que abasten tot el municipi de Xirivella. En tots ells es renovarà els jocs i el cautxú. S'aposta per jocs inclusius, adaptats per a persones amb diversitat funcional, i cautxú amb perspectiva de gènere. Els jocs són aptes per a xiquetes i xiquets d'entre 0 i 12 anys.

 

Els parcs que es renovaran són els del parc Dolores Ibárruri, la plaça San Francisco de Paula, la plaça Jardí de Montellano, la plaça d'Ovidi Montllor, la plaça Llevadora Rosario Soler, la plaça Federico García Lorca, el Jardí Art Major de la Seda, la plaça José Iturbi, el parc Clara Campoamor, el parc Pablo Iglesias, la plaça Maestro Serrano, la plaça Andrés Segòvia, la plaça Marqués de Llanera, la plaça Enric Soler i Godes, la plaça de la Petanca, la plaça Alqueria Nova i Avinguda Constitució.

 

“Amb aquesta renovació, juntament amb les ja realitzades l'any anterior en altres 6 places, es cobreix quasi la totalitat dels parcs de Xirivella”, apunta Isabel Torres, regidora de Parcs. “Els parcs sempre han sigut un gran reclam per a la ciutadania i per això són importants actuacions com aquestes. A més, hem escoltat els xiquets i xiquetes de Xirivella i hem incorporat algunes de les peticions que van realitzar en el Consell Local d'Infància de Xirivella (CLIX), com és la instal·lació de papereres de triple cubeta per al reciclatge. La seua opinió és important per a aquest equip de Govern”.

 

Dels nous parcs destaquen les dues tirolines que s'instal·laran en el Clara Campoamor, una de 35 metres i l'altra de 20. A més, diversos d'aquests parcs estaran tematitzats. El de la plaça San Francisco de Paula tindrà una temàtica medieval amb un castell, el d'Ovidi Montllor tractarà sobre l'espai, el de Llevadora Rosario Soler anirà sobre el món de la medicina, el d'Art Major de la Seda versarà sobre la mar, el de Clara Campoamor es destinarà a l'aventura, el de la plaça de la Petanca tindrà una temàtica de dinosaures, el d'Alqueria Nova serà de pirates i el de l'avinguda Constitució tractarà sobre l'aviació.

 

Les obres tenen un pressupost de 320.000 euros i està previst que estiguen finalitzades abans de l'inici del pròxim curs escolar.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dimarts, 12 abril 2022 11:24