Xirivella assumeix el repte d’augmentar el reciclatge d’envasos en més d’un 10%

Dijous, 19 Mai 2022 12:10 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 196 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Xirivella s’ha sumat al Repte pel Reciclatge, una iniciativa d’Ecoembes, la Conselleria de Transició Ecològica i la EMTRE, que premiarà al municipi que aconseguisca reciclar més i millor els seus envasos domèstics de plàstic, llandes i briks en el contenidor groc. En el cas de Xirivella, d’aconseguir el premi, valorat en 6.000 euros, es destinarà a Creu Roja Xirivella.

 

“Volem desmitificar les faules entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del planeta. Els nostres residus domèstics tenen, encara que no sapiem veure-ho, un gran valor. Els podem donar una segona vida i contribuir a la descontaminació del medi ambient”, assegura Vicent Sandoval, regidor d’Infraestructures de Xirivella.

 

El Repte del Reciclatge planteja una competició entre municipis pertanyents a la EMTRE per a incrementar el reciclatge d’envasos en el contenidor groc, perseguint que els ciutadans depositen un 10% més d’aquests residus durant els dos mesos posteriors al període de campanya, comparant aquestes aportacions amb les del mateix període de l’any 2021.

 

Per a informar sobre esta campanya, aquest dijous el Comando del Reciclatge ha estat en el mercat ambulant, on ha resolt els dubtes sobre com reciclar els envasos domèstics com a lates, botelles de plàstic i briks en el contenidor groc, així com envasos de cartó i paper en el contenidor blau. El Comando del Reciclatge tornarà a Xirivella el 3 de juny a la vesprada per a participar en la fira de “Xirivella al Carrer”.

 

Un total de 19 municipis integrats en la EMTRE competiran per guanyar eixa quantitat econòmica: Manises, Silla, Xirivella, Tavernes Blanques, Benetússer, Alaquàs, Paiporta, Aldaia, Alcàsser, Meliana, Moncada, Picanya, Godella, Almàssera, Albal, Torrent, Massanassa, Paterna i Burjassot.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dijous, 19 Mai 2022 12:11