Compromís Xirivella urgeix la Conselleria a publicar el PMoMe

Dijous, 26 Mai 2022 10:19 Escrit per  Compromís per Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 299 vegades
Valora la notícia
(1 Voto)
Ricard Barberà, amb Joan Ribó i Javier Gil, regidor de Mislata, en la sessió ”Visió metropolitana” del Fòrum Urbà València 2030. Ricard Barberà, amb Joan Ribó i Javier Gil, regidor de Mislata, en la sessió ”Visió metropolitana” del Fòrum Urbà València 2030.

Compromís per Xirivella presenta este dijous una moció perquè l’Ajuntament de Xirivella inste la Conselleria de Política Territorial, ara encapçalada per Rebeca Torró, a publicar el PMoMe. “Este document aborda qüestions clau per a Xirivella, per això no ens pareix correcte que, quasi sis mesos després d’haver-se anunciat, la Conselleria no l’haja publicat”, explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella. 

El Pla de Mobilitat Metropolità de l’Àrea de València recull, segons explicà el conseller Arcardi España en la presentació, necessitats històriques de Xirivella, Aldaia i Alaquàs, com el metro, una línia de metrotram, inversions en la C-3, un carril bus-VAO i una passarel·la per a vianants i ciclistes que unisca Xirivella i València, temes que Compromís per Xirivella ha reivindicat de sempre. “Nosaltres tenim claríssim que només el govern del Botànic pot fer realitat estes infraestructures i servicis que tanta falta ens fan, però a Xirivella necessitem certeses, no notes de premsa”, diu Barberà.

 

A més, el portaveu de Compromís per Xirivella explica que el PmoMe és tan important perquè en la pròxima legislatura l’àrea metropolitana de València té el repte de començar a construir ferramentes de cogovernança, potser a partir de una convenció d'alcaldes i alcaldesses. L’àrea metropolitana necessita estructures que permeten planificar les inversions, gestionar els serveis i aprofitar els recursos dels municipis amb la màxima eficàcia, com es va posar de manifest en la sessió ”Visió metropolitana” del Fòrum Urbà València 2030 que, a iniciativa de Joan Ribó, va reunir el passat dia 19 de maig alcaldes i alcaldesses de l’Horta i en la qual també participà Barberà. “Es tracta d’un debat molt interessant, en què Xirivella hauria de participar i tindre protagonisme des del primer moment perquè ens hi juguem molt. No entenem per què l’alcalde de Xirivella s’obstina a mantindre un perfil baix en un tema tan important”, critica Barberà.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Xirivella 

 

Modificat el Dijous, 26 Mai 2022 10:20