Xirivella vol que el metroTRAM circule per l'avinguda Camí Nou

Dimarts, 04 Octubre 2022 11:28 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 94 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Karin Jansen, concejala Movilidad de Xirivella Karin Jansen, concejala Movilidad de Xirivella

En el ple ordinari del passat dijous, el govern municipal (PSOE-Podem) va donar compte a la corporació municipal de les al·legacions presentades per la regidoria de Mobilitat Sostenible al Pla de Mobilitat Metropolitana de València (PMoMe) que, com es va anunciar a l'inici de l'any, recull tant la incorporació de la xarxa de metro a la localitat com la construcció d'una passarel·la per als vianants i ciclista sobre el llit del riu Túria similar a l'executada recentment entre els barris de la Torre i Sant Marcelino.

 

Segons la regidora competent, Karin Jansen, el motiu pel qual es presenten aquestes al·legacions es deu al fet que “la solució que es planteja per a connectar de manera eficaç el nostre municipi amb la resta de l'àrea metropolitana és molt millorable”.

 

En primer lloc, consideren que el traçat del metroTRAM, igual que el del Metro, ha de transcórrer pel que ha sigut sempre l'eix vertebrador de la mobilitat del municipi, l'avinguda Camí Nou. I no com es planteja en el PMoMe, paral·lel a la línia de tren C3 i, per tant, escorat a l'extrem sud-est de Xirivella a través de l'avinguda Constitució.

 

En la mateixa línia va la proposta de solució que es planteja per a la passarel·la de ciclovianants que demanen “que se situe el més a prop possible de l'actual pont de l'A3 per a reduir al màxim els temps de desplaçament al nostre Barri de la Llum i el centre de València”, explica la regidora Karin. Qui a més destaca la implicació de la Federació d'Associacions Veïnals de Xirivella en l'elaboració de les diferents propostes de millora presentades.

 

Altres al·legacions a destacar per a la millora de la mobilitat sostenible de la localitat són: que la futura línia de metro que discorrerà per Xirivella (T14) no acabe en el Barri del Crist, com queda previst en el PeMoMe, sinó que continue fins a l'Aeroport de Manises (T5) i connecte també amb la T1 a València Sud o Paiporta; l'establiment d'una línia de bus llançadora amb l'estació de metro de Faitanar (Quart de Poblet) i una via ciclista entre Xirivella i la mateixa estació; l'electrificació i desdoblament de la línia de tren C3 i finalment, la posada en marxa de les noves licitacions de bus amb línies que connecten els polígons industrials de l'àrea metropolitana.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dimarts, 04 Octubre 2022 11:29