Xirivella equipa amb desfibril·ladors quatre vehicles de la Policia Local

Dijous, 17 Novembre 2022 13:24 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 214 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Policia Local de Xirivella compta des d’ara amb quatre vehicles equipats amb desfibril·ladors, tres cotxes patrulla i una unitat d’atestats. Amb estos nous dispositius, els agents podran actuar en cas d’emergència si una persona pateix una parada cardíaca. “És un avanç més en la cardioprotecció de la ciutadania. En el cas que una persona patisca una parada cardíaca, l’atenció ràpida és fonamental i l’actuació de la Policia Local, que és el cos més pròxim i el que arriba abans en qualsevol urgència que ocorre en el municipi, pot ser determinant. D’esta manera, els agents estan preparats per a resoldre estos problemes i salvar vides. Així i tot, esperem que no siguen necessaris”, assegura l’alcalde Michel Montaner.

 

Es tracta de quatre desfibril·ladors externs automàtics (DEA), un tipus de desfibril·lador informatitzat que analitza automàticament el ritme cardíac d’una persona que està patint una parada. Després de l’anàlisi, allibera una descàrrega elèctrica al cor en el moment oportú per a restablir el seu ritme normal. Durant els últims mesos, els agents han rebut formació sobre el funcionament d’estos dispositius, que no requereixen de coneixements sanitaris específics.

 

Els desfibril·ladors són molt útils en cas d’un problema cardíac, ja que permeten una ràpida atenció. En el primer minut després de l’entrada en parada existeix un 90 per cent de possibilitats de reversió. A partir d’ací, per cada minut que passa es perd un 10 per cent de possibilitats d’èxit.

 

A estos quatre dispositius cal sumar altres sis que ja estan a la disposició de la ciutadania de Xirivella en llocs molt concorreguts de la ciutat com el Poliesportiu Ramón Sáez, la piscina municipal coberta, l’Auditori Municipal, l’espai municipal Samarra, el camp de futbol del Barri de la Llum i la tinença d’alcaldia del Barri de la Llum.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dijous, 17 Novembre 2022 13:25