Xirivella renova la imatge del seu ajuntament amb una trencadora il·luminació

Divendres, 25 Novembre 2022 09:49 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 128 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Xirivella ha estrenat aquest dimecres la nova il·luminació exterior de l’edifici de l’ajuntament. Amb motiu de la manifestació del 25N, el consistori s’ha tenyit de violeta gràcies a la nova instal·lació que permet canviar el color de les llums i crear tot tipus d’ambients i decorats. “Esta mesura és una mostra del poder transformador dels xicotets detalls, que poden fer variar l’aspecte d’una ciutat. Un canvi de llum ho canvia tot”, assegura l’alcalde Michel Montaner.

 

Per a això s’han col·locat vint projectors al voltant de tot l’edifici, dotze en la zona d’accés al consistori, tres en l’hall i cinc més en la part posterior. Es tracta de llums RGB d’última generació que permeten la creació de tots els colors possibles i la combinació d’ells per a per a dissenyar espectaculars escenaris, que a més poden anar variant automàticament.

 

En tractar-se de focus LED de baix consum, la nova instal·lació suposa un estalvi superior al 80 per cent respecte a l’anterior, contribuint d’aquesta manera a l’objectiu de reducció de la petjada de carboni en edificis municipals en el qual porta diversos anys treballant el consistori.

 

L’Ajuntament està estudiant la possibilitat de portar eixos escenaris lumínics a altres espais de la ciutat que destaquen per la seua ubicació, com poden ser el pou de l’aigua potable o el trio de tòtems de l’entrada a la localitat per l’avinguda de la Verge dels Desemparats.

 

Informa Nou Horta. Xirivella