Xirivella estrena un gran mural contra les cadenes del masclisme

Divendres, 23 Desembre 2022 13:34 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 214 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Xirivella ha estrenat este divendres un gran mural contra les cadenes del masclisme en l’avinguda del Túria, enfront de la Casa de la Dona, i que resumeix l’esperit de la labor que es realitza en estes dependències municipals: una porta oberta a l’esperança i a un món igualitari. “Este mural demostra que els espais urbans es poden embellir amb l’art. Este és el primer, però vindran més”, assegura Michel Montaner, alcalde de Xirivella.

 

Es tracta d’un mural de 22 metres d’ample per 7 d’alt, obra dels reconeguts grafiters Nacho Mawe i Xemayo. El mural està basat en la cançó de Rozalén ‘La puerta violeta’ i representa la figura d’una dona que s’allibera de totes les cadenes de la societat relacionades amb l’abús i amb el maltractament, unes cadenes que la reprimixen. La dona aconseguix trencar els grillons, fuig a través d’una porta violeta i ix a un món on per fi és lliure.

 

“Per a nosaltres és un honor fer este tipus de murals amb estos missatges, és molt important que se li comence a donar valor a l’art urbà com a forma d’expressió d’idees i de canvi social”, afirmen Mawe i Xemayo.

 

Els treballs de pintura s’han dut a terme durant tota la setmana. El dilluns es va projectar l’esbós i posteriorment s’ha aplicat el color utilitzant spray i tècniques pròpies de l’art urbà, a més, per les grans dimensions de la pintura, que ocupa més de 140 metres quadrats, ha sigut necessari utilitzar un elevador.

 

Informa Nou Horta. Xirivella