Xirivella incorpora un dron per a reforçar la seguretat ciutadana

Dilluns, 06 Febrer 2023 15:03 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 99 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Serà d'ajuda per a la Policia Local en esdeveniments multitudinaris, emergències, per a combatre la delinqüència o vigilar l'horta

 

La Policia Local de Xirivella compta a partir d'ara amb un dron per a millorar la seguretat ciutadana en la localitat. Aquesta nova eina permet reforçar la prevenció de conductes incíviques i de robatoris en l'horta, la vigilància de polígons industrials, el control d'abocaments il·legals, la vigilància del trànsit o l'assistència en emergències o esdeveniments multitudinari, entre altres usos. “La seguretat ciutadana ha sigut una de les prioritats del govern municipal durant tota la legislatura. Amb l'adquisició del dron fem un salt qualitatiu en la prevenció de la delinqüència, la persecució d'actituds criminals i el control dels escenaris potencialment problemàtics", assegura Michel Montaner, alcalde de Xirivella.


Es tracta d'una xicoteta però sofisticada aeronau no tripulada, amb un pes màxim a l'enlairament de 1100 gr, dotada d'una potent cambra RGB amb una resolució 4K i zoom digital de fins a 32x, que permet identificar individus o llegir matrícules. També disposa d'una càmera tèrmica radiomètrica d'alta resolució amb zoom de 16x, sistema de megafonia per a avisar a la població, focus de gran intensitat lumínica per a visió nocturna i paracaigudes per a vols dins del nucli urbà. Incorpora tecnologia capdavantera entre la qual cal destacar sensors de detecció d'obstacles òptics i infrarojos, sistema ADS-B que permet detectar la presència pròxima d'aeronaus tripulades i un sistema de transmissió de vídeo HD de fins a 10 Km. Entre les seues prestacions destaca una velocitat horitzontal màxima de 72 Km/h i una autonomia de fins a 31 minuts per bateria.


Un total de sis agents han rebut la formació necessària que contempla la normativa vigent per al seu pilotatge, composta d'una part teòrica i una altra de formació en vol. Els sis agents han obtingut les certificacions oficials de pilot a distància i el certificat de radiofonista per a pilots remots, requisit necessari per a poder operar en espai aeri controlat, com és el cas de tot el terme de Xirivella per la seua proximitat a l'aeroport de València.


La formació ha sigut a càrrec d'EagleDron, entitat de formació reconeguda per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i especialitzada en la formació de Forces i Cossos de Seguretat i serveis d'emergències.

Modificat el Dilluns, 06 Febrer 2023 15:03