Rozalén visitarà Xirivella el 6 de març

Dimarts, 21 Febrer 2023 14:28 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 55 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La cantant participarà en una trobada matinal amb alumnat dels instituts del municipi i signarà el mural ‘La porta violeta’, inspirat en la seua cèlebre cançó

 

La cantant Rozalén visitarà Xirivella el pròxim 6 de març. Ho farà dins dels actes programats amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona, per a participar en una trobada amb alumnat dels instituts del municipi i signar el mural ‘La porta violeta’, inspirat en una cançó seua amb el mateix nom. L'artista, que estarà a Xirivella de manera desinteressada i sense contraprestació econòmica, també ha confirmat que cantarà en directe la cançó en la qual es basa l'obra pictòrica.


"Xirivella ha sigut sempre un referent del feminisme amb col·lectius molt actius en defensa de la igualtat. El mural pintat al costat de la Casa de la Dona i la visita de Rozalén són assoliments compartits amb aqueixes dones valentes. Per cert, agraïsc immensament la generositat de la cantant, que s'ha oferit a vindre sense cap cobrament. Ens sentim molt feliços amb el seu gest", afirma l'alcalde Michel Montaner.


La visita es va forjar després de conéixer la cantant la realització d'un mural a Xirivella inspirat a ‘La porta violeta’. Rozalén va expressar als autors, els artistes urbans Nacho Mawe i Xemayo, el seu agraïment per l'obra i el seu desig de veure personalment el mural. “M'emociona cada símbol, però em dol cada vegada més que això no pare”, escrivia la cantant en les seues xarxes socials vinculant el mural i el seu missatge contra els assassinats masclistes.


La trobada amb Rozalén s'enquadra dins d'un esdeveniment de portes obertes que començarà a les 10 del matí i en el qual participarà l'alumnat de quart de secundària i primer de batxillerat dels tres instituts de Xirivella. Hi haurà una exhibició de pintura urbana, sessions de ball hip hop i un espectacle de rap freestyle, tot això a càrrec de Let’s Grow Hip-Hop. El colofó del matí el posarà Rozalén, que signarà el mural inspirat en la seua música, participarà en un debat al costat de l'alumnat i interpretarà la seua cèlebre cançó ‘La porta violeta’.


El grafiti que ha motivat la visita de Rozalén és un mural, de 22 metres d'ample per 7 d'alt, que representa la figura d'una dona que s'allibera de totes les cadenes de la societat relacionades amb l'abús i amb el maltractament. La dona aconsegueix trencar els grillons, fuig a través d'una porta violeta i ix a un prat on per fi és lliure. Està situat en l'avinguda del Riu Túria, enfront de la Casa de la Dona.

Modificat el Dimarts, 21 Febrer 2023 14:29