Ricard Barberà torna a encapçalar la llista de Compromís per Xirivella

Dijous, 04 Mai 2023 09:30 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 146 vegades
Valora la notícia
(1 Voto)

La llista incorpora candidats molt joves, professionals de prestigi i persones vinculades al teixit associatiu

La formació presentarà la seua candidatura el pròxim 16 de maig en un acte al Centre Jove

 

Ricard Barberà torna a encapçalar la llista de Compromís per Xirivella que concorrerà a les eleccions de municipals del 28 de maig. Segons Barberà, portaveu del col·lectiu i exalcalde de Xirivella, es tracta d’una llista que reflecteix la diversitat de Xirivella i capaç de mobilitzar i il·lusionar l’electorat progressista de Xirivella. «Estic content, hem configurat un equip molt equilibrat —explica Barberà— que uneix experiència, joventut, activisme social, implicació en el teixit associatiu i professionals de prestigi.»

Així, en els primers llocs de la llista acompanyen Barberà els exregidors Josep Moret i Josep Agustí, en el segon i quart lloc respectivament. El tercer lloc l’ocupa Mariajo Algarra, una dona amb una amplíssima experiència en l’activisme social (El Bassot, Ca Revolta, Per l’Horta...) i cultural que en els últims anys ha treballat com a secretària del grup municipal de Compromís Xirivella. El cinquè lloc és per a Paloma Castellano, professora i cap d’estudis en el CEIP Gregori Mayans de Xirivella i  integrant de l’associació Edulab Teams, dedicada a promoure la transformació educativa en les escoles, a més de ser una enamorada del món faller, membre de la comissió fallera Elcano.

La segueixen noms tan coneguts a Xirivella com ara el jove graduat en Història Pablo Muñoz, vicepresident de la falla Dr. Gómez Ferrer; Esther Donderis i Andreu Montés, professors de primària i secundària respectivament, o Xavier Pons, professor de Psicologia Social a la Universitat de València i veí del barri de la Llum. En la resta de la llista trobem des de persones vinculades a la música i les arts escèniques, com Sandra Ginés, Martina Sabariego o Lluna Albert (María José Ibáñez), a un professor retirat d’Antropologia, un enginyer agrícola, una tècnica en administració general, una treballadora del sector de la marroquineria, un llicenciat en ciències químiques...

La llista es presentarà el pròxim 16 de maig, al Centre Jove de Xirivella. Ricard Barberà explica que els candidats i candidates de Compromís són la garantia perquè Xirivella tinga un govern de progrés que impulse noves polítiques transformadores i valentes, que vagen més enllà de les obvietats que ofereixen els altres partits i que aborde els problemes enquistats de Xirivella, alguns dels quals ningú més vol afrontar: millores en el transport públic, gestió del parc del Che, ús social del solar del Paquillo, gestió transparent de l’aigua, renovació d’infraestructures bàsiques, neteja urbana, accessibilitat, nou pla urbanístic, etc.

En este sentit Barberà es mostra contundent: «Els reptes que té Xirivella necessiten un alcalde o alcaldessa 100% centrat en el poble. Votar a PSOE o a PP en estes eleccions és votar alcaldes a temps parcial, que estaran pensant més en el treball en les Corts o en els actes de representació que en el poble.» Xirivella, segons Compromís, necessita atenció plena en temes com la millora del transport i la mobilitat («no podem viure només de la promesa de l’arribada del metro», adverteix Barberà), aplicació de mesures per a pal·liar la crisi climàtica per a avançar en l’agenda 2030 i els objectius de sostenibilitat (per exemple, millor gestió de l’aigua, increment de l’eficiència energètica o creació de la primera comunitat energètica local), potenciar una Xirivella educadora, inclusiva i accessible, reforçant la coordinació i recursos de l’àrea de benestar social (cultura, esports, educació) i molt especialment el departament de servicis socials després de la gestió erràtica del PSOE, apostar per polítiques joves donant veu i vot a este sector de població, fomentant la seua formació per a la participació en tots els àmbits del poble i reforçant l’atenció i l’acompanyament en temes prioritaris com ara el transport cap a les universitats, l’ocupació o la busca de vivenda. «Ja està bé d’infantilitzar els nostres joves. Hi ha vida més enllà de les discomòbils en festes», diu Barberà.

Finalment, per a Compromís el treball per la igualtat requereix d’un nou impuls, amb polítiques feministes que incorporen els pressupostos amb perspectiva de gènere i amb una visió interdepartamental de com es contribueix a la igualtat que preste especial atenció a les dones víctimes de violència masclista, a les persones majors que viuen a soles (la majoria dones)  i a les dones (i homes) més joves perquè no es reproduïsquen novament els mateixos patrons.

Modificat el Dijous, 04 Mai 2023 09:31