Montroi acull un any més FIVAMEL

Divendres, 10 Novembre 2017 10:30 Escrit per  Publicat en Montroi i Real - VAL Vist 3230 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Fira Valenciana de la Mel, FIVAMEL, està llista per rebre a més de mig centenar d'expositors i als milers de visitants que any rere any omplen els carrers de Montroi en una fira declarada d'interés turístic.

A més de promocionar la gran quantitat de mels valencianes, es poden trobar tot tipus de productes relacionats amb ella: gelea reial, pol·len, cera verge, així com elaboracions artesanes de torrons, caramels, embotits, formatges, vins i misteles.

 

"L'Abelleta d'or" es queda a Montroi

L'abelleta d'or, distinció que concedix la comunitat apícola valenciana i que es lliura en la Fira de la mel, premia en esta ocasió la labor d'un apicultor de la localitat que organitza la fira. Per una vida de dedicada a l'apicultura, al desenvolupament i conservació de les abelles, José García rebrà el guardó.

Com a novetat en el concurs nacional de mels, s'ha creat la categoria d''espígol', en detriment de Milflores. Així, apicultors de tot el país, competixen per guanyar a més en les categories de mel de flor del taronger i romaní. Xerrades, concursos de tast, visites al museu valencià de mel, són unes altres de les activitats, així com el mercat medieval, són unes altres de les activitats que oferix.

La setmana prèvia es presentarà de forma oficial el cartell de la fira en l'Oficina Provincial de Turisme de València, així com l'espot publicitari d'esta edició.

Fivamel, un referent dins de les fires gastronòmiques de la Comunitat Valenciana, està llista per obrir les seues portes a apicultors i visitants.

 

Informa Nou Horta. Montroi

 

Modificat el Divendres, 10 Novembre 2017 10:32