⁣⁣⁣FIVAMEL es trasllada a l'edifici Veles e Vents de València

Dimarts, 02 Novembre 2021 14:57 Escrit per  Publicat en Montroi i Real - VAL Vist 642 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Fira Valenciana de la Mel (Fivamel), que enguany celebra el seu XXV aniversari a Montroi, portarà les que probablement són considerades millors mels d'Espanya fins a la primera línia de platja de la ciutat de València. L'edifici Veles e vents- La Marina acollirà el pròxim dia 5 de novembre aquesta curiosa competició mel·lífera, dirigida pel prestigiós consultor apícola Antonio Gómez Pajuelo, qui donarà a conéixer als presents les bases d'aquest concurs que tracta de premiar les millors mels típiques valencianes, identificades sota les denominacions de flor del taronger, romer i milflors. FIVAMEL compta amb la col·laboració de València Turisme i l'Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana, així com amb el patrocini de Caixa Rural Torrent.

 

El jurat format per Maria José Martínez, xef del restaurant Llenç; el director gastronòmic de l'edifici Veles e Vents, Javier d'Andrés; el periodista gastronòmic, Emli Piera; el representant de Distribucions Colom & Naya, Francisco Guillem; el Director de la revista Els millors olis de la Comunitat Valenciana, Francisco Albert i els apicultors Ramón Clemente, Jaime Moreno i Ramón Soldado seran els encarregats de valorar l'aroma, el color, el sabor, la transparència i el retrogust del preuat producte que elaboren les abelles després de digerir amb el seu cos el nèctar de les flors.

 

Mentre els integrants del tast es retiren a un espai annex per a deliberar, el popular cuiner i comunicador, Joan Clement, oferirà un xou-cooking, a través del qual iniciarà un viatge culinari pel planeta Mel: sabor i diversió assegurada.

 

Després de l'experiència, l'alcalde de la localitat, Antonio Carrascosa, juntament amb el Diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, donaran a conéixer els noms dels apicultors les mels dels quals hagen sigut enaltides en opinió del jurat.

 

El lliurament de premis, no obstant això, tindrà lloc diumenge que ve 14 de novembre, a partir de les 13,00 hores, en el recinte firal on es desenvoluparà FIVAMEL. La Fira Valenciana de la Mel, la més dolça de la Comunitat Valenciana, es durà a terme en la plaça d'Espanya de Montroi, del 12 al 14 de novembre. Paral·lelament, es duran a terme activitats gastronòmiques i culturals de tota mena, com a exhibicions apícoles, mostres d'instruments i utillatge per als apicultors, així com xarrades i exposicions.

 

El Museu Valencià de la Mel obrirà les seues portes durant tot el cap de setmana de la fira, on es podrà contemplar l'exposició retrospectiva “Fivamel, XXV anys volant”, amb fotografies, cartells, textos i marxandatge de la fira.

 

Informa Nou Horta. Montroi

Modificat el Dimarts, 02 Novembre 2021 14:58