Montserrat participa a les jornades Euroescepticismo i el seu paper en el futur d'Europa en Shtip, República de Macedònia del Nord

Dilluns, 25 Juny 2018 14:23 Escrit per  Publicat en Montserrat-VAL Vist 1268 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Entre els dies 20 i 22 de juny ha tingut lloc la segona trobada internacional de la xarxa de ciutats Open Town, a la República de Macedònia, de la qual Montserrat (València) forma part. El discurs de benvinguda va anar a càrrec de l'alcalde de Shtip (municipi amfitrió), Blagoj Bočvarska, davant els alcaldes i les seues delegacions de set ciutats de diferents estats membres de la Unió Europea: Aksakovo (Bulgària), Setúbal (Portugal), Ozarow Mazowiecki (Polònia), Nughedu Santa Vittoria (Itàlia), Victòria (Romania), Montserrat (Espanya).

Com a part de les activitats es van dur a terme sessions de debat al voltant d’una idea principal com ara és Estem orgullosos de ser europeus i El euroescepticisme i el seu paper en el futur d'Europa.

A l'acte inaugural també assistiren l'Ambaixador de la República d'Eslovènia a la República de Macedònia, Milà Jazbec, qui va abordar el tema Estem orgullosos de ser europeus, i el Dr. Blazo Boev, rector de la Universitat "Goce Delchev" en Shtip i el president del Consell del Municipi de Shtip, Jane Milanov, els que van participar en el debat del euroescepticisme i el seu paper en el futur d'Europa. Com a part final de l'esdeveniment va tenir lloc un dinar conjunt i una visita a la fortalesa d'Isar.

La concessió dels reconeixements i els certificats de participació van completar el debat de dos dies, en què també van estar presents Elena Golomeova, una jove macedònia cantant d'òpera a Niça (França), representants de la Regidoria de Joventut i de les associacions de Shtip .

Per la seua banda Josep Maria Mas, alcalde de Montserrat, va incidir que estem vivint un moment delicat en tota la Unió Europea. Tenim molts reptes per davant. La consolidació, l'equiparació i l'ampliació de la Unió Europea és, sens dubte, un dels més importants i urgents. La República de Macedònia, tot i que no és un estat membre de la família europea, ha demostrat els valors europeus necessaris per a ser un país europeu modern.

El sentit de fomentar i possibilitar aquestes reunions transnacionals entre autoritats locals és, per a la Comissió de Ciutadania, Governança, Institucions i Afers exteriors del Comitè de les Regions (CIVEX), una forma d'aconseguir una proximitat única amb els ciutadans i crear l'hàbit de ampliar una varietat d'actors en la presa de decisions per garantir una innovació i consens òptims.

La propera reunió se celebrarà a l'octubre de 2018 a Setubal (Portugal), on s'espera parlar de les pràctiques per a la inclusió de col·lectius minoritaris i amb menys oportunitats, ¿Per què Europa? Europa en ulls dels no europeus.

 

 

Informa Nou Horta. Montserrat