Montserrat somia amb Europa!

Dimarts, 19 Novembre 2019 10:54 Escrit per  Publicat en Montserrat-VAL Vist 2230 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'ajuntament de Montserrat, ha participat en la sisena trobada nacional de la xarxa de ciutats Open Town, a Victoria Iasi, Rumania, amb motiu de l'execució del projecte Future of Europe-Reload del programa de la Comissió Europea, Europa amb els Ciutadans, entre els dies 13 i 15 de novembre, en el qual es plantejava no solament el futur d'Europa sinó també el de la mateixa xarxa de municipis. El lema d'aquesta penúltima trobada va ser L'Europa dels nostres somnis.

 

La coordinadora del projecte, Neli Petrova, de la ciutat búlgara Aksakovo, va entregar els resultats de l’enquesta a la ciutadania sobre euroescepticisme, llançada des d’abril de 2018.

 

Com a membre de la delegació espanyola va intervindre Bartolomé Nofuentes, per a avançar línies de treball i objectius que aprovaran el mes vinent de febrer per al pròxim Programa 2021-2027, la Comissió Europea i El Comité Europeu de les Regions, sent aquest últim l'assemblea dels representants locals i regionals de la Unió Europea que dona veu directa als ens subnacionals dins del marc institucional de la UE.

 

Durant la trobada es va resoldre el concurs internacional posat en marxa el setembre passat, pels set municipis que componen la xarxa, en les seues tres categories, escriptura, dibuix i fotografia, dirigit a joves entre 7 i 29 anys. En el cas espanyol, només es participava en la categoria de dibuix amb menors de 13 anys. Montserrat va estar d'enhorabona per haver sigut premiada, en aquesta categoria, l'alumna del CEIP Evaristo Calatayud, Zixi Lin de 10 anys.

 

El tancament del projecte Future of Europe-Reload tindrà lloc el mes vinent de març entre els dies 25 i 27 de 2020 en la població riberenca de Montserrat.

 

 

Informa Nou Horta. Montserrat