El Consorci Provincial de Bombers de València ha intervingut durant la nit a un incendi industrial a Mas del Jutge, Torrent. L'avís va arribar a les 22:25 i fins allí s'han desplaçat huit dotacions de bombers del Consorci dels parcs de Torrent, Paterna, Burjassot, Alzira, Catarroja, Silla i dos unitats de comandament, concretament el sergent de Torrent i l'oficial del Consorci.

 

L'incendi ha afectat a contenidors plens de residus plàstics situats a les immediacions d'una fàbrica que es dedica a la transformació de matèries plàstiques. Açò va causar un gran fumeral visible a quilòmetres de distancia.

 

Amb els treballs dels efectius desplegats a la zona, s'hi ha evitat que l'incendi es propagara a l'interior de la nau i altres parts de les instal·lacions de la mateixa empresa i naus llindants.

 

Els efectius es van retirar a les 3:30h, però el sergent s'ha apropat aquest matí per confirmar que l'incendi, efectivament, es troba extingit i no hi ha nous focs.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Alcàsser es prepara per a la celebració de les seues Festes Majors en honor al Santíssim Crist de la Fe. L'alcaldessa de la localitat, Eva Zamora, «ha agraït l'esforç a totes les associacions festeres pel seu treball i dedicació», però també «al personal de l'Ajuntament i a la Policia Local per la seua col·laboració perquè aquestes festes es puguen desenvolupar amb totes les garanties».

 

Així, la programació arranca hui amb la tradicional Crida des del balcó de l'Ajuntament que, enguany comptarà amb l'Alcàsser Club de Futbol com a pregoner amb motiu del seu centenari. A la nit, un espectacular musical creat amb motiu del 25 aniversari d'OT: Operación Homenaje, amb participants d'edicions passades del famós programa, tancarà el primer dia de festa.

 

Dimarts, 9 d'agost, serà el torn del sopar popular amb l'actuació de la Big Band de la Societat Musical; mentre que el dimecres de vesprada, hi haurà jocs per als més menuts i Festa del Major a la Llar de Jubilats.

 

Dimecres a la nit, la Gala Lírica amb Maricarmen Fortea, Javier Palacios i Montserrat Martí, filla de la llegendària Montserrat Caballé, oferirà al veïnat de la localitat una antologia de la sarsuela. La programació de les festes continuarà el dijous amb la Festa de la Paella i la Nit Jove. Enguany, amb una macro-disco a càrrec dels dj. locals César Gómez i César Simó.

 

El divendres, 12 d'agost, els carrers d'Alcàsser s'ompliran de pólvora amb el correfoc dels Dimonis de Massalfassar, però també de tradició de la mà del Grup Dansarrels amb balls tradicionals i amb la nit d'albaes de Va de Cant.

 

El dissabte al matí, la piscina del poliesportiu obrirà les portes als xiquets i xiquetes del poble per als jocs aquàtics. I a la vesprada, tindrà lloc un partit de futbol, concurs de coloms i taller de fanalets al paratge de les Aigües Potables. Ja a la nit, la banda simfònica de la Societat Musical Santa Cecília oferirà el concert de les festes del Crist.

 

El diumenge al matí, la Confraria del Crist organitza la visita de la imatge. De vesprada, la Cavalcada i de nit, el millor tribut a Mecano amb l'espectacle Descanso Dominical.

 

El gran dia de les Festes Majors d'Alcàsser arribarà el dilluns, 15 d'agost, amb la festivitat del Crist de la Fe amb els tradicionals actes de despertà, cercavila de la Colla Guirigall, cercavila de la banda de la SOMU, Missa Major, i el tret d'una traca quilomètrica i mascletà. La programació del dia gran continuarà amb la tradicional processó i, per acabar, un espectacular castell de focs artificials.

 

Per últim, el dimecres, 17 d'agost, serà el torn de partides de pilota valenciana al carrer Calvari a càrrec dels alumnes de l'Escola de Pilota. A més, el dijous i divendres hi haurà tir i arrossegament a les pistes al costat de Plalesa i, per descomptat, Alcàsser entrarà de ple en la seua setmana taurina que organitzen, com cada, any els Clavaris dels Sants de la Pedra.

 

L'alcaldessa Eva Zamora ha convidat a tota la ciutadania «a participar d'unes festes que, després de dos anys de pandèmia, hi havia moltes ganes que arribaren».

 

Informa Nou Horta. Alcàsser

La Volta a Peu de Quart de Poblet, una de les proves esportives més emblemàtiques, torna a la localitat per a celebrar la seua XXXIV edició el pròxim 17 de setembre.

 

La carrera discorrerà pel centre de la localitat amb un circuit de huit quilòmetres amb eixida des del Carrer Reverend José Palacios al costat de la Biblioteca Municipal. I, com és tradició, es podrà realitzar corrent o caminant per a incentivar la participació de totes les persones, ja siguen corredores habituals o no, amb la finalitat de passar una bona estona alhora que es practica esport de manera saludable.

 

Les persones que vulguen inscriure's en la prova absoluta podran fer-ho de manera gratuïta a través de www.cronorunner.es. El termini d'inscripció ja està obert fins a completar el límit de 800 participants o aconseguir les 23:59h del dimecres anterior a la prova. La recollida de dorsals es podrà realitzar el dia de la prova fins a 30 minuts abans. Es recorda que no s'admetran inscripcions el dia de la prova.

 

A més de la 8K, també s'han organitzat a partir de les 18.00 hores un conjunt de carreres infantils segons la franja d'edat. D'aquesta manera, els nascuts fins a 2019 recorreran una distància de 50 metres i els nascuts l'any 2018-2017 arribaran fins als 100 metres. Per part seua, els alevins tractaran d'aconseguir els 500 metres i la categoria infantil duplicarà la distància amb els 1.000 metres. Finalment, la categoria cadet aconseguirà els 1500 metres.


Pel que fa a les inscripcions de les proves de menors es podran realitzar el mateix dia de la prova fins a 15 minuts abans de l'inici de la categoria corresponent.

 

El Club d'Atletisme Quart de Poblet juntament amb Quart per l'esport i en col·laboració amb l'Ajuntament organitzen aquest esdeveniment que, com altres anys, manté proves inclusives i adaptades per a persones en cadires de rodes. Aquest col·lectiu celebrarà el mateix dia la XVI Volta en cadira de rodes amb un recorregut de 500 metres.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

A les 12 del migdia del 4 d'agost arrancava l’acte de constitució ordinària del Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia de l’Horta d’Aldaia, en vista pública, i un any més a la plaça de la Constitució, als peus del campanar. La gran novetat és que este 2022 els Tribunal s’ha constituït ja com a òrgan per a l’Administració de Justícia, tal com ha estat reconegut recentment a la legislació aprovada per les Corts Generals en 2021.

 

L’acte començava en processó cívica des de l’Ajuntament, amb tabalet i dolçaina, i una vegada realitzada la crida, per part d l’atandador, als possibles denunciants de la sèquia del Comuner, arribaven els parlaments.

 

Una sessió presidida, un any més, pels presidents del Tribunal, Guillermo Luján i Jose Bonet, així com pel Síndic i president de la Comunitat de Regants i la resta de membres i comuners de l’institució. El primer edil destacava la importància de la consideració aconseguida, entre tots i totes i per unanimitat de la corporació municipal, al temps Bonet remarcava la fita històrica de ser ja considerat, el nostre Tribunal, com a consuetudinari i tradicional, i la seua rellevància jurídica.

 

Enguany, per tal d’agrair i reconèixer a les persones que han treballat per fer possible el reconeixement del nostre Tribunal com a consuetudinari, han estat convidats el cronista i historiador d’Aldaia, José Ramón Sanchis Alfonso, especialistes en tribunals com el catedràtic de Dret Processal de la Universitat de València , Manuel Orts Ramos, i les professores Maria José Mascarell Navarro, i Virtudes Ochoa Monzó, amb la presència de la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo: “Estos tribunals afavoreixen la participació de la ciutadania i representen la identitat de la justícia tradicional lligada al poble i als conflictes de la terra”.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Foios ja fa olor de festes. Del 8 al 18 d'agost, aquesta localitat de l'Horta Nord tornarà a celebrar les seues esperades Festes Majors. Juan Antonio Pacha, regidor de Festes i Falles, ha volgut agrair "el treball i esforç de les nou comissions festeres per haver fet realitat aquests dies que tenim al davant". A més, ha posat en valor "la dedicació de tot el personal del consistori, especialment a la Brigada Municipal i a la Policia Local per la col·laboració i participació".

 

Les festes de Foios arranquen hui amb el Dia del Pregó a càrrec de la CAM Santa Cecília en commemoració del seu centenari. A continuació, la pólvora de la pirotècnia Caballer FX donarà pas a la Nit de la Torrà a la plaça Clara Campoamor i a la música de la revetla Nexus.

 

El dimarts, 9 d'agost, serà el torn del Dia de les Comissions amb la cercavila de disfresses i la batalla de xarangues a la plaça del Poble; mentre que el dimecres, els festers de sant Antoni Abat han organitzat un dia d'allò més complet amb inflables aquàtics, repartiment d'orxata o l'orquestra La Pirata.

 

La festa continuarà el dijous, 11 d'agost, amb els festers de la Mare de Déu dels Desemparats. Així, després de la missa solemne, Hermanos Caballer dispararà una mascletà al pàrquing del Sector Sud. El dia continuarà amb la fira de jocs tradicionals, la tradicional processó i l'orquestra Vértigo.

 

Els següents dies estaran marcats pel dia de Santa Cecília (12 d'agost) amb pirotècnia, processó, l'orquestra La Pato que amenitzarà la nit o el recorregut pel poble amb la millor xaranga nacional, Xaranga ABDLB; el dia de la Mare de Déu del Carme (13 d'agost) amb la solemne missa, la mascletà, la processó o l'actuació de l'orquestra Tokio Band; o el Dia de les Filles de Maria (14 d'agost).

 

La recta final de les Festes Majors de Foios arribarà amb les festeres de la Mare de Déu d'Agost (15 d'agost) que, a més dels actes tradicionals, faran gaudir als veïns i veïnes amb un tribut a Mecano i la millor música dels 80/90 de la mà dels Dj José Coll i Vicente Buitrón.

 

Finalment, els festers de Sant Roc seran els encarregats d'organitzar la festa del dimarts, 16 d'agost, amb activitats aquàtiques, partida de Galotxa, la Nit de les Paelles o l'actuació de l'orquestra La Tribu; mentre que els festers de la Mare de Déu del Patrocini (17 d'agost) han preparat un dia d'allò més complet en el qual l'orquestra Liverpool podrà el fermall d'or.

 

L'últim dia, dijous 18 d'agost, els clavaris del Crist de Sang no només celebraran la solemne processó, sinó que a més han organitzat un sopar popular i el concert de Seguridad Social i Walectric.

 

Tota la programació es pot consultar a la pàgina web de l'Ajuntament de Foios.

 

Informa Nou Horta. Foios

Els animals del Refugi Municipal de Paterna estrenen noves instal·lacions.

 

Així ho ha anunciat la regidora de Benestar Animal, Merche Navarro, qui ha explicat que els 32 gossos i 43 gats que actualment estan a càrrec del consistori han sigut traslladat des de les antigues instal·lacions situades al carrer Ciutat d'Elda a les noves emplaçades al carrer Ciutat de Barcelona, en una parcel·la de 3.400 m², que permet triplicar la capacitat de l'anterior Refugi.

 

El nou espai permet augmentar la capacitat i la comoditat dels animals rescatats i garantir que estiguen en les millors condicions mentre esperen a ser adoptats, ja que compta amb 1.000 m² de boxs i 2.000 m² de zona verda d'esplai caní.

 

En concret, la construcció compta amb 58 boxs adaptables de fins a 10 m² i 12 gateres. Tots els habitacles s'han proveït d'una superfície coberta aïllant, compten amb abeuradors i dispensadors de menjar automàtics i estan repartits en quatre corredors que reben el nom de gossos i gats cèlebres, com el gos de la Policia Local de Paterna Urko, ScoobyDoo, Laika o Hello Kitty.

 

Les noves instal·lacions, en les quals s'han invertit mig milió d'euros, compten amb una Clínica Veterinària, dotada de sala de consulta i quiròfan.

 

A aqueix respecte, Navarro ha destacat que “amb la prestació d'aquest servei de cirurgia veterinària, que ja s'oferia en les antigues instal·lacions, Paterna se situa al capdavant d'Espanya en Benestar Animal garantint que els animals que habiten en el Refugi compten amb els millors serveis clínics”.

 

Així mateix, el nou espai alberga també un edifici administratiu, amb zona d'accés i recepció amb sala d'espera per als usuaris/as i famílies adoptants, així com una zona d'emmagatzematge.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Fins al pròxim 30 de setembre, les persones d'entre 16 i 30 anys registrades en el sistema de garantia juvenil, poden inscriure's en els cursos que ofereix l'empresa municipal IDEA't, en col·laboració amb la Fundació Adecco, en matèria de 'Programació de videojocs, disseny 3D i realitat virtual', 'Programació web full stack' i 'Màrqueting digital'.


Aquests cursos, que començaran en l'últim trimestre de 2022, tindran una duració d'onze setmanes i s'impartiran en horari de 9 a 14 h amb alguna tutoria personalitzada a les vesprades. Així, els i les participants podran desenvolupar i adquirir habilitats relacionades amb el disseny i desenvolupament multimèdia, la producció de videojocs, el desenvolupament d'aplicacions mòbils, anàlisi web o posicionament SEU, entre altres. Per a més informació, es pot consultar ell portal web d'IDEA't (https://torrent.portalemp.com/index.php).

 

Informa Nou Horta. Torrent

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria d’Educació, i en col·laboració amb l’àrea de Sistemes informàtics, ha preparat una nova edició de la campanya de repartiment del bo escolar per a les famílies d’Alfafar. Els comerços locals adherits ja han signat els seus convenis de col·laboració, la qual cosa permetrà que les famílies utilitzen els seus xecs en estos establiments.

 

El termini de sol·licitud comença el pròxim 22 d’agost. El tràmit es realitzarà per tercer any consecutiu únicament de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Alfafar. Estos xecs s’enviaran en format PDF per correu electrònic, podent imprimir-se o usar-se directament des del mòbil.

 

L’import dels bons escolars varia en funció del nivell escolar, sent de 40 euros per a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, 65 euros per a alumnat d’educació primària i 75 euros per als qui cursen educació secundària o Formació Professional Bàsica.

 

Per a identificar-se serà necessari disposar certificat digital, cl@ve PIN o DNI electrònic. L’Ajuntament ofereix a la ciutadania la possibilitat d’obtenir el certificat electrònic en les oficines de Servei d’Atenció a la Ciutadania amb cita prèvia.

 

Les famílies que adquirisquen els bons escolars podran canviar-los en els comerços adherits fins al 15 de novembre. Estos xecs permeten a les famílies adquirir diferents subministraments escolars, com a material de papereria, workbooks, llibres de lectura, diccionaris, roba, llapis de memòria, etc.

 

Un any més, l’Ajuntament d’Alfafar reforça el seu compromís amb les famílies del municipi per a ajudar-los a reduir la despesa econòmica al qual fan front amb la tornada al col·le, al mateix temps que treballa per la promoció del comerç local i de proximitat.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Pàgina 1 de 2581