Torrent acomiada la Setmana de la Dona amb la Fira per la igualtat d'oportunitats

Dilluns, 12 Març 2018 17:52 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 206 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Torrent ha posat punt i final a una intensa setmana d'activitats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona. El divendres a la vesprada, el saló d'actes de l'ajuntament va acollir un espectacle de màgia de la mà de la maga i il·lusionista Patricia Ferraro. Una vesprada divertida i emocionant on Patricia va realitzar diferents trucs de màgia, deixant al públic impressionat. 

D'altra banda, el dissabte al matí la plaça de la Unió Musical va ser el punt de trobada per a celebrar la Fira per la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. La jornada es va iniciar amb una masterclass benèfica de zumba a favor de l'Associació Artistes en Acció i recolzada per l'associació de dones Cors Oberts. En total es van donar cita més de 250 persones que no van parar a moure's i que van col·laborar donant 1.200 euros que es destinaran a la Llar les Flors d'Hondures per a xiquetes que han patit abusos sexuals i han necessitat eixir dels seus entorns familiars.

L'esdeveniment va comptar amb la participació molt aplaudida del grup de zumba infantil de la Casa de la Dóna, una activitat programada per a trencar estereotips de gènere en l'esport i l'oci, demostrant que homes i dones poden compartir espais i entreteniments. 

Les activitats es van completar amb tallers per al públic infantil de pintacares de superheroínes i superherois, un taller de dones científiques i un altre de compte contes a l'inrevés. I perquè els xiquets i xiquetes pogueren conèixer de primera mà a una dona que compta amb gran reconeixement i prestigi per la seua carrera científica, María Téllez, guanyadora del Premie Carta de Poblament 2017, va estar present en un dels tallers i va contestar a les preguntes dels més xicotets i xicotetes. 

La fira també va comptar amb la participació de tres associacions de dones: Dones de Torrent, Associació Cultural Tècniques Orientals de Torrent, Cors Oberts que van mostrar les seues activitats. Igualment es va sumar a l'esdeveniment Cruz Roja amb la campanya “HEROÏNES”; una iniciativa en la qual van participar 50 persones, principalment xiquetes i xiquets. 

 

Volta a peu

El diumenge al matí, el grup de running de la Casa de la Dóna participa en una Carrera Popular. En aquesta ocasió 10 dones van córrer els 5,8 km en 45 minuts. Aquest grup es va crear amb el propòsit de promocionar la participació de les dones en la dinàmica tan actual del running i sobretot en les diferents carreres, a tenor de l'estudi realitzat per la Diputació de València que reflectia una estadística molt per sota a la participació masculina. La regidora d'Igualtat, Encarna Lerma Va besar, ha expressat la seua satisfacció i orgull “pel seu esforç i dedicació a més de tot el que estan aconseguint”. Els entrenaments d'aquest grup continuaran fins a juny, proposant així, un nou repte estiuenc.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dilluns, 12 Març 2018 17:53