L’Ajuntament de Torrent impulsa el cens i el xipat de mascotes

Dijous, 14 Febrer 2019 09:30 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 514 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

L’Ajuntament de Torrent ha posat en marxa la quarta fase de la seua campanya de benestar animal, en este cas, centrada en el cens i xipat de mascotes. Esta fase de la campanya informa els propietaris de mascotes, principalment de gossos i gats, de l’obligació d’inscriure’ls dins del termini de tres mesos des del naixement o d’un mes després de l’adquisició. A més, “recorda que és obligatòria la possessió del certificat de la vacuna antirràbica i la identificació de l’animal mitjançant un tatuatge o microxip, l’aplicació del qual ha de fer-se sota la supervisió d’un veterinari”, segons ha assenyalat la regidora de l’àrea de Benestar Animal, Nadia Marín.

 

La delegació de Benestar Animal ha editat uns mupis informatius amb les indicacions per al cens de l’animal, que es pot fer a través de la web municipal www.torrent.es –amb certificat digital- o de manera presencial en el TDIC (planta baixa de l’Ajuntament).

 

La campanya de benestar animal es va iniciar amb la publicació d’imatges d’orines i excrements i els seus efectes de deterioració en el mobiliari urbà al costat del missatge “#Això no pot ser”, per a conscienciar dels problemes de salubritat. Seguidament, es van editar missatges amb imatges d’animals al costat de les paraules “Ells no poden evitar-ho”, insistint així en la responsabilitat dels propietaris de les mascotes.

 

La mateixa va continuar amb la difusió de l’article 14.4 de l’Ordenança Reguladora de les Normes Bàsiques de Convivència, que obliga els propietaris a arreplegar els excrements i neteja de les zones afectades amb productes adequats. El missatge recorda que l’incompliment de la norma se sancionarà.

 

Les campanyes de conscienciació van acompanyades de la instal·lació de 130 noves màquines expenedores de borses amb contenidor per a depositar-les una vegada s’haja arreplegat l’excrement. Els nous models compleixen les normes de biodegradabilitat i compostabilitat.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

Modificat el Dijous, 14 Febrer 2019 09:37