Nou canons d’aigua més per a protegir El Vedat de Torrent

Dilluns, 06 Mai 2019 10:14 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 358 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

L’Ajuntament de Torrent continua invertint en el manteniment i conservació dels seus espais naturals. Després de la implantació del sistema pioner de detecció d’incendis SENTICNEL, que en els últims mesos ha ampliat la seua xarxa de sensors intel·ligent repartits per les zones del Vedat, del paratge natural de la Serra Perenxisa i l’àrea de barrancs i cobreix el 95% de massa forestal del terme, ara es reforçarà la defensa del Vedat amb una nova línia de nou canons d’aigua del sistema de defensa SIDEINFO -actualment hi ha 15 torres-, que protegiran noves zones boscoses. Per a això es destinaran 600.367 euros, subvencionats per la Diputació de València, dins del programa SOM+ 2018/2019.

 

L’ampliació té com a objectiu augmentar la protecció de la zona sud de la massa boscosa del Vedat, concretament sobre el carrer Jazmín i el carrer Agustina d’Aragó, amb una nova línia de canons similars a l’actual i la instal·lació d’una nova sala de bombament i depòsit. L’alcalde Jesús Ros ha exposat que, amb esta nova ampliació, millora la protecció “no solament de les zones verdes del Vedat sinó de les moltes famílies que tenen allí la seua primera o segona residència”. Per part seua, el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, ha destacat que, amb la implementació del SENTICNEL i l’ampliació del SIDEINFO, Torrent “compta amb un dels sistemes de defensa d’incendis forestals més avançats de tota Europa” i ha recordat, a més, que altres ciutats d’Espanya i de l’estranger s’estan interessant pels sistemes de protecció de les zones verdes i boscoses de Torrent.

 

El SIDEINFO comporta, entre altres actuacions, la instal·lació d’un sistema hidràulic en altura. Amb l’ampliació es protegeix la totalitat de la massa boscosa situada en la zona nord i els habitatges que allí se situen. Les torres d’aigua, amb un radi d’abast de 400 metres quadrats cadascuna, compleixen una doble funció. D’una banda, mantenen les zones fresques davant l’augment de les temperatures i per un altre, en cas de declarar-se un va incendiar impedirien el ràpid avanç de les flames. En total, ara són 24 els canons que formen la línia de protecció.

 

La informació recollida per la xarxa a temps real es pot consultar en la pàgina web www.torrent.es, on es mostra el risc d’incendi en les zones forestals segons la seua perillositat. A més, es pot consultar la informació com la velocitat del vent i la seua adreça, la temperatura, la humitat relativa i la pluviositat. 

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dilluns, 06 Mai 2019 10:15