Caixa Rural Torrent celebra 50 anys amb els seus socis i clients

Dilluns, 01 Juliol 2019 13:05 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 347 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El 2 de març de 1969 es va fundar Caixa Rural Torrent. Cinquanta anys després, aquesta entitat és un dels millors exemples de la trajectòria del cooperativisme de crèdit en la Comunitat Valenciana tant per la seua activitat financera com per la seua important obra social en les nou localitats on tenen oficines: Torrent, Aldaia, Picanya, Catarroja i Paiporta, Montserrat, Montroi, Beniparrell i Albal.

 

Amb motiu del seu 50 aniversari, Caixa Rural Torrent ha organitzat nombroses accions per a festejar-ho tant amb tot el personal de l'entitat com amb els socis, clients i veïns de la comarca. 

 

Un dels actes centrals d'aquesta celebració va ser el sopar de gala celebrada dissabte passat en la Masia Les Estreles de Catarroja, a la qual van assistir les dones i homes que han treballat en l'entitat i han format part de la seua història. Durant l'esdeveniment, al qual van assistir prop de 200 persones, es va rendir un homenatge especial a tots els presidents de Caixa Rural Torrent, en representació dels diferents consells rectors, directius i professionals que al llarg d'aquests anys han contribuït al creixement de l'entitat i al desenvolupament de la comarca.

 

En la festa, a la qual van assistir representants institucionals i socials de tota la comarca i del Grup Cooperatiu Cajamar al qual pertany l'entitat, es va voler fer l'ullet a les diferents dècades que han marcat la seua evolució i desenvolupament. Per a això, va estar ambientada amb vehicles de finals dels anys 60 i principis dels 70 i dos photocall amb artistes i sèries populars de la televisió. 

 

Durant el sopar de gala es va lliurar un reconeixement als presidents de l'entitat, i als familiars d'aquells que ja van morir, així com un esment especial als primers socis i clients. Així mateix, es van projectar vídeos de diferents personalitats representatives dels col·lectius socials de la comarca, que van destacar la contribució de l'entitat en l'entorn associatiu i cooperatiu.

 

L'acte va concloure amb la intervenció del president de la Caixa Rural Torrent, Vicente Peiró, qui va destacar que són cinc dècades amb una forta implantació comarcal i un important compromís amb les institucions socials i associatives. “Des dels nostres orígens venim donant suport al nostre entorn cultural i associatiu a través del foment de l'esport base en tots els seus àmbits; el compromís amb l'activitat assistencial i solidària; l'organització de certàmens culturals i educatius com a font d'igualtat d'oportunitats; i indiscutiblement amb el suport al sector agroalimentari”.

 

“Al llarg dels últims 20 anys –va precisar- Caixa Rural Torrent ha destinat més de 6 milions d'euros al retorn directe dels seus beneficis a les localitats que els han generats, a través de les diferents actuacions del nostre Fons Social”. 

 

Durant la seua intervenció, Peiró va agrair a tots els assistents “la seua dedicació i compromís per a fer que els veïns de L´Horta Sud senten l'entitat com a seua”. Així mateix va dedicar unes paraules de reconeixement a la Cooperativa Agrícola Sant Lluís Beltrán, “a tots aquells que en 1951 van crear la cooperativa, embrió de la nostra entitat, i que estimaven la terra i sabien que era necessari generar eines per a assegurar la riquesa del camp i de la comarca. Gràcies a ells estem hui ací”.

 

En la nostra galeria de Flickr pots trobar tots els detalls. 

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dilluns, 01 Juliol 2019 13:10