Compromís per Torrent presenta un paquet de mesures per al comerç local, l’hostaleria, i els mercats no sedentaris, dirigides a “Recuperar Torrent”

Dimecres, 21 Octubre 2020 13:54 Escrit per  Compromís per Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 191 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís ha llançat una bateria de propostes per tal d’ajudar el teixit comercial, tant l'existent com als nous negocis que vulguen establir-se a Torrent; amb l’objectiu que el comerç de barri puga competir amb les grans superfícies en igualtat de condicions. Per a Compromís “l’actual crisi sanitària, econòmica i social, amb el tancament d’empreses i milers de treballadores afectates per ERTOS i EROS, fan que siga necessari abordar mesures urgents que afavorisquen la recuperació del teixit comercial i hostaler de la nostra ciutat.”


Algunes de les propostes del paquet de mesures presentat són la creació d’una mesa d’impuls del Comerç, l’Hostaleria i els Mercats; ajudes per a la compra de mobiliari i reformes de locals, ajudes directes a la contractació de personal i creació d’una borsa de lloguer de locals comercials. Addicionalment, Compromís reclama una partida pressupostària específica per a les campanyes de Nadal, Black Friday i Nits de Comerç, entre altres, que contemple mesures de suport addicionals i ajudes per al foment del comerç agroalimentari de proximitat.


“Segons el pressupost de 2020, la partida refererida al suport del comerç, l’hostaleria i els mercats de Torrent suposa només un 0’5% del total del pressupost anual de l’ajuntament”, ha lamentat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Torrent, Pau Alabajos. També ha destacat que les partides dirigides a ocupació només suposen un 1,74% del total de pressupost de la ciutat.


El grup municipal de Compromís ha explicat que actualment el sector comercial, l’hostaler i els mercats aporten més del que reben, tant a nivell pressupostari municipal, com dels beneficis econòmics i socials que produïxen per a la nostra ciutat. També s’han reunit amb Fran Ferri, síndic de Compromís a les Corts Valencians, per tal de traslladar la problemàtica del comerç i l’hostaleria a la nostra ciutat, així com també el paquet de mesures proposades per Compromís a Torrent. “Creiem necessari recuperar el comerç de proximitat, apostar pel comerç de poble i vertebrar des d’eixa línia estratègica la nostra ciutat.” ha conclòs Pau Alabajos, portaveu del grup municipal de Compromís per Torrent.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Torrent