Compromís per Torrent denuncia que "el Govern municipal convoque un Ple Urgent per a modificar el pressupost sense detallar el contingut de les partides a l'oposició"

Dimarts, 13 abril 2021 10:17 Escrit per  Compromís per Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 238 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El govern municipal de PSOE-Cs de Torrent ha celebrat un Ple Extraordinari i Urgent aquest divendres 9 d’abril de matí, vespra del cap setmana de Sant Vicent, on ha aprovat 41 partides de despesa, mitjançant una modificació del pressupost que va aprovar-se recentment, el 4 de febrer de 2021.


L’aprovació definitiva de l’actual pressupost no va estar exempta de polèmica, en rebutjar l’alcalde Ros les propostes del partit Compromís, únic grup municipal que va presentar reclamacions, en no considerar-lo legitimat per a presentar-les, tot i comptar amb dos regidors al consistori.


“Als dos mesos es despengen amb una proposta que pretén modificar, quasi en un 9%, el pressupost que l’alcalde Ros considerava com a modèlic i del qual no ens deixaren presentar reclamacions, a més a més, la proposta de modificació, presentada per la Junta de Govern Local, no documenta el detall dels canvis que afectarien les partides del pressupost vigent, tan sols es limita a un titular que en molts casos només conté 5 o 6 paraules”. ha explicat el portaveu de Compromís, Pau Alabajos.


Alabajos ha revelat que algunes de les partides són especialment cridaneres, com per exemple la compra d’un local per 310.000€, que està previst cedir-lo gratuïtament a l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària, sense documentar, a l’expedient lliurat als grups de l’oposició, la taxació efectuada, ni especificar la superfície útil ni la ubicació del local. “En tot cas des de Compromís no compartim la política de l’alcalde Ros de cedir gratuïtament els impostos dels torrentins i les torrentines a un tercer, encara que siga una institució pública; ni tan sols pagaran un lloguer per ocupar eixes instal·lacions”, ha criticat el portaveu dels valencianistes.


“També existeixen diferents partides de despesa en festes i diferents activitats a l’aire lliure, per 240.000€, que no expliquen com van a gastar-se ni a organitzar-se, tot i sabent que el conjunt de la societat està afectada per una pandèmia que no sembla que estiga prop d’acabar-se”, ha relatat Alabajos.


Finalment des de Compromís consideren molt greu la falta de documentació sobre 5 partides de despesa previstes per a indemnitzacions per suspensió de contractes; “no sabem a quines empreses volen indemnitzar-se, els motius, i perquè aquestes rescissions no es tingueren en compte quan aprovaren el pressupost fa dos mesos”.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Torrent