Compromís per Torrent detecta l'ús massiu de pesticides municipals al voltant de conreus ecològics

Dimecres, 05 Mai 2021 14:08 Escrit per  Compromís per Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 194 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El grup municipal de Compromís per Torrent ha detectat l’ús de pesticides potencialment perillosos al voltant d’explotacions agràries de caràcter ecològic.


Es tracta del Glifosat, un químic autoritzat pel govern municipal per al seu ús massiu en voreres de camps i camins, sense distingir si aquestos limiten amb conreus ecològics, qüestió que pot afectar molt negativament els llauradors que viuen de la producció ecològicament sostenible.


L’ús d’aquest pesticida ha estat detectat per Compromís al Camí de la Pedrera, ubicat a Torrent i que el connecta amb el terme municipal de Picassent, passant molt a prop del terme d’Alcàsser.


El portaveu de Compromís Pau Alabajos es va posar en contacte amb els llauradors de la zona, alguns dels quals constataren la seua preocupació pel futur de les collites, tenint en compte que el seu mercat és l’ecològic, on la qualitat de la fruita és fonamental, i per tant els controls dels organismes que la certifiquen és màxima. “Amb el tractament que han fet, la nostra preocupació és que puguen aparèixer restes de pesticides en les collites”, va comentar un dels productors afectats.


En 2015, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), va classificar el glifosat com “probablement cancerigen per als éssers humans”, basant-se en que és cancerigen per als animals. També se sospita que actua com un disruptor endocrí i que és tòxic per a la reproducció. Entre els principals grups més vulnerables es troben les persones que es dediquen a l'agricultura, així com les seues famílies, fetus, bebés i la infància, sent l'alimentació la principal via d'exposició i entrada dels plaguicides.

 

Alabajos s’ha mostrat molt preocupat per l'ús municipal del glifosat per part del govern de Ros, “perquè, a més de l’impacte negatiu que genera sobre l’agricultura ecològica torrentina, aquest químic afecta greument el medi natural, ja que contamina els sòls i l'aigua i redueix la diversitat i la quantitat d'espècies vegetals, afectant en conseqüència insectes vitals per a l'agricultura, com són els cucs i els pol·linitzadors”.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Torrent