Torrent traspassa fronteres en certificació electrònica

Dimecres, 14 Juliol 2021 15:30 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 185 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Torrent participa en el projecte eID4Spain20, una iniciativa que facilitarà l'accés als serveis electrònics públics de Torrent a tota la ciutadania i a les empreses de la Unió Europea que utilitzen la seua identificació electrònica nacional.

 

El primer requisit per a accedir a les seus electròniques és identificar-se. Els ajuntaments actualitzaran progressivament tots els seus tràmits de les seues seus electròniques per a treballar amb identificacions europees. A Torrent, s'adaptarà la seu perquè es tinga accés a tots els tràmits necessaris.

 

Aquest projecte, coordinat per la Universitat de València i en el qual també participen l'Ajuntament d'Alcobendas i la Diputació d'Orense, garanteix la mobilitat transfronterera i el suport i reforç del mercat únic digital. El seu objectiu principal és facilitar la participació ciutadana i empresarial en altres territoris, a més d'ajustar-se a les polítiques, estratègies i activitats europeament i nacional, en matèria d'identificació electrònica.

 

El projecte, cofinançat en un 75% pel Mecanisme “Connectar Europa” de la Unió Europea, té un cost de 103,790 € i una duració de 18 mesos. “Aquest projecte suposa un pas més en la política d'accessibilitat electrònica a totes les gestions que la ciutadania necessite. Actualment, l'ajuntament compta amb més de 200 tràmits que es poden gestionar de manera telemàtica i un 54% dels registres d'entrada es realitzen a través de la seu electrònica”, ha explicat el regidor d'Assumptes Europeus, Andrés Campos.

 

Informa Nou Horta. Torrent
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modificat el Dimecres, 14 Juliol 2021 15:31