Compromís per Torrent denuncia la desaparició de les beques al transport per a estudiants

Dijous, 16 Setembre 2021 11:35 Escrit per  Compromís per Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 204 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

“Des de l’inici de la pandèmia a l’any 2020 les ajudes al transport per a l’alumnat que cursa estudis post-obligatoris fora de Torrent han desaparegut dels pressupostos municipals”. Amb aquesta contundència s’ha manifestat la regidora de Compromís, Carme Silla, responsable dels assumptes d’Educació al seu grup municipal.


Silla ha explicat que el govern de coalició entre PSOE i Cs acordaren eliminar aquestes beques del Pla Estratègic de Subvencions 2021-2023, sense que ni el govern de Ros ni els tècnics que portaven aquesta competència hagen donat cap tipus d’explicacions davant les consultes efectuades pel nostre grup municipal.


Carme Silla ha explicat que es concediren per última vegada al curs 2019-2020, no estant exemptes de polèmica, atés que el segon termini de pagament de la subvenció s’inicià el 25 de novembre, concedint-se finalment aquestes les ajudes vora catorze mesos després de l’inici del curs acadèmic, i per tant perjudicant greument aquelles unitats familiars amb problemes econòmics o en situació de desocupació.


Finalment, des de Compromís també s’exigeix a la regidora de Subvencions, Esmeralda Torres, que es coordine amb el regidor de Transparència i Informació, José Pascual Martínez, perquè totes les subvencions estiguen centralitzades i actualitzades en una mateixa plana web, independentment de la delegació municipal encarregada de la seua tramitació, a l’objecte que les veïnes i els veïns puguen consultar aquesta informació de manera ràpida i eficaç, i també a les xarxes socials com Facebook, Twitter, Instagram, etcètera.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Torrent