Torrent posa en marxa la campanya de control de la processionària

Dilluns, 27 Setembre 2021 15:52 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 53 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Torrent, a través de l'empresa municipal Nous Espais, posa en marxa la campanya de control de plagues de la processionària per a previndre la seua aparició en pins de jardins, col·legis i altres instal·lacions públiques. D'igual manera, per a evitar infeccions tant en les propietats privades com en la via pública, aquest servei de tractament de la plaga s'ofereix també als propietaris de parcel·les que ho sol·liciten abans del 31 d'octubre.

 

El regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau, ha explicat que es tracta d'“un procés molt efectiu i que es completa amb un seguiment per part dels tècnics per a comprovar la seua efectivitat i, al mateix temps, fer treballs de retirada si existira algun niu”.

 

Existeixen nombrosos mètodes de control que solen aplicar-se per a mitigar els efectes d'una plaga de processionàries del pi, però a més del resultat, en el tractament químic d'aquestes poblacions d'insectes és convenient buscar un mètode alternatiu que ocasione el mínim impacte sobre el medi ambient i que siga innocu per a altres espècies, evitant tractaments indiscriminats. Per aquesta raó, l'elecció del mètode és fonamental, sent així que els tècnics de jardineria de l'empresa municipal han triat l'endoteràpia vegetal, un tractament fitosanitari en el qual no hi ha nebulització de productes químics i, per tant, no és nociu per a la salut dels ciutadans ni per a altres espècies animals, sinó que, mitjançant la injecció en el tronc de l'arbre infectat d'una substància nutritiva o fitosanitària, aquesta es distribueix per tot el sistema vascular de la planta. A més, per a previndre la proliferació d'aquests insectes, és important iniciar el tractament de les zones inspeccionades durant l'època tardorenca, ja que sent les larves encara immadures, el mètode de tractament es mostra molt més eficaç.

 

Les persones interessades a sol·licitar aquest servei hauran de dirigir-se a les oficines de Nous Espais -en la Plaça Major, 31- per a emplenar les dades de l'imprés d'inscripció, on el propietari de la parcel·la detallarà les necessitats del tractament; o bé descarregar l'imprés d'inscripció de la pàgina www.nousespais.es. Aquest imprés, degudament emplenat, s'entregarà en les oficines de la Plaça Major o es remetrà via email a les adreces Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Per a tots aquells veïns que vulguen ampliar la informació sobre el tractament i els serveis que ofereix Nous Espais, l'Ajuntament ha disposat un telèfon de contacte del Servei de Jardineria (tels. 961551509 / 961565456).

 

La millor manera d'evitar l'aparició de les bosses i posteriorment de les erugues, que són perilloses per a la salut de les persones i els animals, consisteix en la realització de tractaments preventius, quedant els pins protegits i així evitar l'aparició de les bosses de niu. Després del procés, els tècnics realitzen un seguiment per a comprovar l'efectivitat i, al mateix temps, fer treballs de retirada si existira algun niu.

 

Durant l'any passat, el consistori va tractar més de 1.500 exemplars mitjançant l'innovador tractament d'endoteràpia, que consisteix en una injecció del compost insecticida en el tronc de l'arbre amb una moderna màquina, propietat de la societat municipal. “La prevenció amb el tractament de endoteràpia és el mètode més efectiu per a evitar problemes durant la primavera, quan les erugues fan el seu procés”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau.

 

Les sol·licituds dels particulars es poden descarregar des de la pàgina web: www.nousespais.es, on trobaran la informació complementària, o bé recollir en les oficines. Fins al 25 d'octubre es poden presentar les sol·licituds en les oficines de Nous Espais podent tramitar-se, a més, telemàticament.

 

- Els participants comptaran amb l'assessorament d'especialistes en sessions presencials i en línia per a aprendre a realitzar un itinerari integral de cerca d'ocupació, actualització de currículum, simulació d'entrevistes de treball i contacte amb empreses
- Poden participar homes i dones en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys; amb qualsevol nivell d'estudis i procedents de qualsevol sector laboral, amb o sense experiència prèvia
- Les persones interessades a participar disposen fins al 8 d'octubre per a realitzar la seua inscripció en la web www.lanzaderasconectaempleo.es o de manera presencial en les instal·lacions d'Idea´t
- La iniciativa està impulsada per Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, i la col·laboració de l'empresa pública Idea´t de l'Ajuntament de Torrent
- Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica impulsen a l'octubre 16 noves Llançadores Connecta Ocupació en 16 ciutats de 8 Comunitats, entre les quals figura Torrent. Per a això es compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu (a través del programa operatiu POISES) i la col·laboració d'Idea’t, empresa pública de l'Ajuntament de Torrent

 

Perfil de les persones destinatàries
La Llançadora Connecta Ocupació de Torrent començarà a la fi d'octubre i estarà operativa fins a finals de març de 2022, oferint de manera gratuïta orientació laboral i assessorament per a persones en atur o desocupació. Poden participar homes i dones en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys. Poden tindre qualsevol nivell d'estudis (ESO, Formació Professional, Batxillerat, Universitat, Màster, etc.) i procedir de qualsevol sector professional, amb o sense experiència prèvia.

 

Format mixt: online + presencial
Les persones participants es reuniran diversos dies a la setmana de manera virtual (a través de diferents aplicacions informàtiques) i de manera presencial, en instal·lacions cedides gratuïtament per l'Ajuntament, on es comptarà amb totes les mesures d'higiene, seguretat i distància social requerides. No obstant això, el programa podrà passar a un format totalment en línia si així es requereix per la situació de la pandèmia.

 

Activitats
Comptaran amb l'assessorament d'especialistes en orientació laboral, eines digitals i contactes amb empreses, que els guiaran per a millorar la seua ocupabilitat i perseguir la seua inserció. D'aquesta manera, realitzaran dinàmiques d'intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral i focalitzar el seu objectiu professional; actualització de currículums i simulacions d'entrevistes de treball; mapes d'ocupabilitat i contactes amb empreses.

 

Inscripció
Les persones interessades a participar en la pròxima Llançadora Connecta Ocupació disposen fins al 8 d'octubre per a realitzar la seua inscripció en la web www.lanzaderasconectaempleo.es . També poden fer-ho de manera presencial, en dependències d'Idea´t (carrer València, 42) en horari de 9 a 14 hores; sol·licitant cita prèvia en el telèfon 96 111 18 68.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dilluns, 27 Setembre 2021 15:56