Una nova edició del Festival Flamenc arriba a l'Auditori de Torrent

Dimarts, 19 Octubre 2021 11:24 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 79 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els amants del flamenc tenen una cita en l’Auditori de Torrent del 22 al 24 d'octubre, dates en les quals se celebra una nova edició del Festival Flamenc, un dels més consolidats a la Comunitat Valenciana.

 

El cartell d'aquesta edició es caracteritza per la seua heterogeneïtat quant a estils i formats. Així, l'encarregat d'inaugurar el festival serà El Yiyo, un dels balladors amb més projecció en aquests moments perquè apunta a estrela dins i fora del tablao. Pel seu ball - elegant però salvatge- i pel seu ganxo per a fotògrafs i marques de moda, que li han posat en el punt de mira com a model. Malgrat la seua joventut, des de fa ja alguns anys aquest jove ballador original, fresc i intensament racial està sent catapultat fins al més alt, havent compartit escenaris amb Estrella Morente, Miguel Poveda, Farruquito, Eva Yerbabuena i Pitingo, i obrint la seua carrera a l'estranger, a ciutats com Nova York o París. Amb tot just 23 anys i quasi quinze de trajectòria professional, alguns ja parlen d'ell com el nou Joaquín Cortés. Membre d'una família gitana procedent de Jaén, però sense antecedents artístics professionals, el seu va ser pura intuïció i vocació. Als set anys, en una festa familiar, un ballador va atalaiar el seu talent, li va fer el seu pupil i li va obrir la porta dels escenaris. Des de llavors, El Yiyo es dedica professionalment al ball. Ha sigut cap de cartell en més d'una vintena de muntatges i amb tot just onze anys, ja va fer la seua primera gira internacional. La funció serà el divendres 22 d'octubre a les 20.30 h.

 

D'un artista revelació, a un artista consagrat: Duquende, per a alguns l'hereu de Camarón, amb qui va debutar en els escenaris a l'edat de 8 anys. Des d'aleshores va ser sol·licitat pels promotors i cases discogràfiques, però els seus pares es van oposar al fet que es dedicara professionalment a la música a tan primerenca edat. En 1988 va gravar el seu primer disc i en 1992 inicia una brillant carrera que li ha portat a actuar en els més importants teatres i auditoris espanyols. En 1996 es va convertir en el primer cantaor convidat a fer un recital en el Theâtre dones Champs Élysées, i des d'aquell moment ha actuat en ell de manera regular. Amb Duquende han col·laborat grans guitarristes del flamenc actual com Juan Habichuela, Tomatito, Juan Manuel Cañizares, Moraíto Chico, i Vicente Amigo. En l'actualitat actua al costat del guitarrista José Carlos Gómez. Paco de Lucía, que li va triar com a cantaor per a acompanyar-li en les gires internacionals del seu grup, va declarar sobre ell: "A Barcelona teniu un monstre, Duquende, que posseeix la màgia del cant, inspiració i tècnica". La seua discografia inclou una desena de treballs. El recital serà el dissabte 23 d'octubre a les 20 h.

 

“El bolero es vist de flamenc” és el nou espectacle del guitarrista Juan de Pilar i el saxofonista Javier Forner, dos artistes de gran trajectòria professional que s'uneixen en aquesta aventura musical en la qual el bolero i el flamenc es donen la mà. Juan de Pilar (guitarrista flamenc i compositor internacional, col·labora amb diferents formacions de Jazz, en l'actualitat es troba gravant el seu tercer disc amb guitarra solista) i Javier Forner (saxofonista de jazz, en 2019 es consolida com a saxofonista flamenc en obtindre el segon premi en el Festival Internacional de les Mines), faran un recorregut pels boleros més emblemàtics i coneguts del repertori cubà amb la col·laboració especial de la veu flamenca de Pilar Pacheco i acompanyats a la percussió per Rafa Albolacio. A més, per a la seua actuació en l’Auditori de Torrent, comptaran amb la participació d'un nodrit grup d'artistes convidats (les veus de Tomás dels Afectes i Mercedes Sayas, l'acordió de Carlos Sanchis i el ball d'Ana Lloris i Sara Santos). El concert serà el diumenge 24 d'octubre a les 19 h.

 

Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de l'espectacle).

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dimarts, 19 Octubre 2021 11:26