El Cercle Catòlic i l'Ajuntament de Torrent reconeixen la labor de Carlos Piles Tordera amb l'homenatge ‘Torrentins que fan Banda’

Dilluns, 22 Novembre 2021 16:04 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 106 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb motiu de les celebracions en honor a Santa Cecilia, el Cercle Catòlic de Torrent va oferir un concert aquest cap de setmana que coincidia amb el lliurament dels premis institucionals que l'Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb les societats musicals locals, atorga amb el títol de ‘Torrentins que fan banda’, i que enguany ha recaigut en Juan Carlos Piles Tordera, qui fora president de la banda del Cercle des de 2008 fins a 2019.

 

Prèviament a l'homenatge i projecció del vídeo-documental, la jornada va començar amb la cerimònia de recepció als educands que ja són músics i que s'incorporaven a la banda, al que va seguir el meritori reconeixement dels membres que enguany compleixen 25 i 50 anys com a integrants d'aquesta.

 

La regidora de Cultura, Susi Ferrer, va donar inici amb les seues paraules a l'acte de reconeixement per tota una trajectòria professional dedicada a la música a Juan Carlos Piles Tordera, abans de donar pas al vídeo-documental que recull la seua trajectòria sota el títol ‘La família que viu la música’.

 

L'alcalde Jesús Ros va ser l'encarregat d'entregar la torre i el llibre amb el qual la ciutat reconeixia a Carlos, qui va dirigir un emocionat discurs d'agraïment a les i els assistents, acompanyat de la seua dona Anna, els seus fills i les seues netes.

 

Jesús Ros va dedicar també unes paraules d'afecte a Carlos, recordant la gran labor d'aquest al capdavant de la banda del Cercle Catòlic, “una persona senzilla, dialogant, generosa, que ha dedicat la seua vida a les seues dues grans passions: la seua família i la seua banda; un torrentí que ha viscut i viu fent banda, fent poble”.

 

Tot seguit va tindre lloc un concert que posava el colofó a la setmana musical. A la interpretació de Egmont, de Beethoven, i El barret de tres pics, de Manuel de Falla, va acompanyar la interpretació excepcional del solista José Fernández Yago del Concert per a violí de Beethoven.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dilluns, 22 Novembre 2021 16:05