Torrent es manifesta contra la violència de gènere

Dijous, 25 Novembre 2021 09:38 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 59 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, l'Ajuntament de Torrent ha preparat una campanya d'activitats de sensibilització i prevenció contra la violència, en la línia de totes les accions que la Casa de la Dona ha organitzat durant aquesta setmana dedicada a la violència de gènere.

 

La regidora d'Igualtat, Marina Olivares, en la trobada tradicional amb els mitjans de comunicació en el qual ha donat a conéixer les activitats previstes per a demà, 25-N, ha insistit que, d'acord amb les dades i informes recents sobre la violència de gènere, “ens trobem en un moment crucial de posicionament davant aquesta xacra social”, per aquesta raó, assenyala, “la convocatòria va dirigida als qui creuen que és necessari un esforç col·lectiu general i als qui s'esforcen per aconseguir una societat més igualitària, per a detindre aquesta tendència i reforçar campanyes de sensibilització i prevenció, com les que hem organitzat aquest 25-N”.

 

D'aquesta manera, demà dijous 25-N serà el dia central dels actes reivindicatius i de socialització del dolor i la violència que s'exerceix contra la dona i contra la infància programats en la Setmana de l'eliminació de la violència contra la dona. Per aquest motiu, l'àrea d'Igualtat convoca als torrentins i torrentines a una concentració, a les 12 del migdia enfront de l'Ajuntament, en un acte de repulsa a la violència i en record de les dones assassinades, i també perquè se sumen i participen en la marxa reivindicativa que partirà de la plaça Va unir Musical, a les 19h, i acabarà al costat del ficus, enfront de l'edifici consistorial, amb un homenatge a les víctimes de la violència masclista.

 

A més de participar en aquestes manifestacions de repulsa davant la violència de gènere, els i les assistents podran participar en la resta d'activitats programades, com els tallers i una taula informativa sobre els serveis d'atenció i protecció a dones i a la infància.

 

El programa d'activitats es tancarà un dia més tard, el divendres 26, amb la inauguració d'un nou espai a la Biblioteca Metre que, sota la secció de Lectures violetes, que reunirà totes les publicacions disponibles que es dediquen a temes d'igualtat i de violència de gènere.

 

Sota el lema de Vives i lliures, enguany l'artista visual torrentina Cristina Bartual ha dissenyat la campanya, amb la qual Casa de la Dona ha programat la celebració d'aquesta jornada reivindicativa. Cristina, que ha acompanyat a la regidora en la roda de premsa, ha destacat algun de “els missatges que volia transmetre en el seu treball com de fre o negació de la violència i el dolor, que es reforcen amb el color violent del roig, que al seu torn contrasta amb tonalitats pastel que suavitzen la composició i envien un missatge d'esperança”.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dijous, 25 Novembre 2021 09:41