L'equip de govern de Torrent presenta els seus pressupostos per a 2022

Dijous, 16 Desembre 2021 09:31 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 222 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'equip de govern de Torrent ha presentat aquest matí, en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació, el seu projecte de pressupostos municipals per a l'any 2022. Un pressupost que ascendeix als 67.550.000€ i en el qual es manté per seté any consecutiu la congelació de taxes i impostos i la reducció de la despesa financera, al mateix temps que es contempla un augment de les inversions i la implementació de nous serveis.

 

“El pressupost que presenta l'equip de govern és un document rigorós que treballa per a atendre les necessitats de la ciutadania. I ho fa amb tres objectius fonamentals: el primer, apostar pel foment i creació d'ocupació, a través d'un important programa d'inversions, i la col·laboració directa i estreta amb el comerç local; el segon, l'augment de les partides socials per a atendre els torrentins i torrentines; i finalment, el de continuar reforçant la col·laboració amb la societat civil, ajudant al fet que les seues iniciatives continuen dinamitzant la vida del nostre poble, reforçant el pla estratègic de subvencions, convenis de col·laboració i ajudes a col·lectius i associacions perquè puguen desenvolupar tot el seu potencial. I tot això, sense apujar impostos, reduint el deute i generant estalvi amb el qual poder finançar programes d'inversió que repercuteixen en la qualitat de vida dels nostres veïns i a fer de Torrent una ciutat més amable”, ha explicat l'alcalde Jesús Ros.

 

D'aquesta manera, en la proposta s'han prioritzat les àrees socials, on s'ha incrementat l'import pressupostat en quasi mig milió d'euros, fins als 5.808.206€, destacant en aquest aspecte la partida destinada al nou contracte-programa de Serveis Socials o l'increment en 150.000 € de la targeta moneder que, al seu torn, com altres iniciatives com la Targeta +25 o el Xec Bebé repercutirà de manera directa en l'economia local, ja que haurà de ser utilitzades en comerços torrentins.

 

D'altra banda, es continua amb la senda de reducció de deute iniciat en 2015. La qual ha descendit en més de 34 milions d'euros -al tancament de l'exercici es preveu que estiga entorn dels 25 milions d'euros- “gràcies a la bona gestió des que aquest equip de govern va emprendre la seua labor i que situen a la institució en una situació sense pressions en tresoreria, la qual cosa permet i augmenta les possibilitats d'invertir a la ciutat”, tal com ha apuntat el regidor de Gestió pressupostària, Andrés Campos.


En el capítol d'inversions destaquen els 7.773.524€ de finançament directe que aniran destinats a actuacions que, “a més de transformar tots els barris de Torrent, col·laboraran en la recuperació econòmica i a generar nous llocs de treball”, ha assenyalat Andrés Campos. Aquestes inversions s'emmarquen en programes com el Pla Ficus, amb més de 58 inversions a la ciutat, el Pla 200.000 d'asfaltat i pavimentació de carreteres en el terme, el Pla 10K de reparació de voreres o el Programa de pàrquings dissuasius, projectes als quals se sumaran altres inversions gràcies als convenis i col·laboracions que subscriu l'ajuntament i altres sendes financeres que actualment estan en procés d'adjudicació. Referent a això, el regidor Raúl Claramonte ha matisat que es tracta d'un “pressupost transparent i realista, al qual caldrà afegir altres inversions gràcies a fons i ajudes que puguen arribar d'altres organismes, que es donarà en molts casos, que repercutirà de manera directa a millorar el benestar dels torrentins i torrentines”.

 

L'àrea de Serveis públics bàsics incrementa 8 milions d'euros el seu pressupost -fins als 32.291.673€-, inclòs programes de Seguretat i ordre públic, Mobilitat, Planejament… que suposen “la consolidació i millora dels serveis públics posats a la disposició dels veïns i veïnes de Torrent”, com ha matisat Andrés Campos.

 

Les polítiques de creació d'ocupació també es reforcen, amb increments de partides municipals com els 700.000 € destinats als programes EMPUJU i ECOVID, que permetran 77 noves contractacions. De la mateixa manera, l'àrea de Producció de bens públics de caràcter preferent ascendeix en 2.600.000 € fins als 12.475.619,42 €, beneficiant a nous programes de Sanitat, Benestar animal, Educació, Cultura, Joventut, Festes i Esports.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dijous, 16 Desembre 2021 09:33