S'obri al trànsit el pont del Safranar que connecta Torrent amb el corredor comarcal

Dijous, 16 Desembre 2021 16:17 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 218 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aquest matí s'ha obert al trànsit el nou pont que connectarà Torrent amb els accessos del corredor sud. L'alcalde Jesús Ros, al costat del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat Sostenible, Arcadi España, acompanyats per la directora general i tècnics de Conselleria i una delegació del consistori, han visitat el nou traçat del “Pont del Safranar”, que connecta el corredor comarcal amb la rotonda de la carretera de Picanya i que descongestionarà la zona i reduirà el trànsit que entra pel pont d'Alaquàs, amb una nova eixida cap a la part nord del municipi.

 

L'alcalde Jesús Ros ha volgut destacar davant la visita del conseller “l'agraïment de la ciutat de Torrent amb la Generalitat Valenciana pel suport que ofereix als municipis per a introduir millores en infraestructures, i el compromís de continuar duent a terme noves inversions”. Ha remarcat, a més, que amb aquesta obra “es compleixen els dos primers compromisos que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va adquirir amb Torrent a la seua arribada a la presidència”, recordant la construcció del nou Centre d'Educació Especial L'Encarnació en 2019.

 

Amb una inversió de 4,3 milions, finançada per la Generalitat, la connexió del pont cobreix 300 metres de distància salvant els marges del barranc de Xiva. Aquest nou accés de més de 22 metres d'amplitud dona cabuda a dues calçades separades, amb dos carrils per a cada sentit. La importància d'aquesta via radica en el fet que se suma a la ronda d'Alaquàs i al distribuïdor sud de la CV-33, amb accés a la rotonda de Picanya i connexió directa amb la zona sud de Torrent i l'entrada de l'autovia de València pel Parc Central.

 

Arcadi España ha explicat que es tracta d'“una millora substancial de la mobilitat dins del nucli urbà i els accessos al municipi. A més, millora la connectivitat i la qualitat de vida dels veïns, tant dels que van caminant com amb cotxe o bicicleta, emmallant la ciutat d'una forma més sostenible i segura".

 

I és que la construcció del nou pont s'ha completat amb un itinerari per a ciclovianants, que està format per un carril bici segregat de tres metres d'ample i una vorera de 2,4 metres d'amplitud, que reforça i millora la connexió a la comarca a través de la xarxa de carrils bicis i per als vianants, ja que aquest nou que s'acaba d'inaugurar suposa la prolongació del CR-403, que discorre en paral·lel des de la ronda d'Alaquàs fins a Torrent.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dijous, 16 Desembre 2021 16:20