PP Torrent denuncia "l'abandó i la deixadesa de Ros amb el Centre Històric de Torrent"

Dimecres, 19 Gener 2022 15:06 Escrit per  PP Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 180 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els populars de Torrent han tornat a denunciar una vegada més la situació d'abandó que pateix el Centre Històric de la ciutat. Per a la portaveu del PP, que s'haja permés pintar un dels pocs edificis amb valor, al costat de la Torre, de color groc llima, és la punta a un estat de deixadesa i abandó absolut.

 

“El que no es vol no es cuida i aquest alcalde està deixant morir el Centre Històric de Torrent, que està plagat d'edificis amb malla verda per a impedir la caiguda de rebles, tanques al voltant de façanes per a evitar desgràcies, no posa en marxa el PEPRI i està permetent que es cometen atrocitats com pintar un edifici històric de groga llima a 20 metres del BIC de la Torre”, afirma la portaveu del PP, Amparo Folgado.

 

L'edifici ara pintat de groga llima, es diu “El Faro” i està situat en la Plaça Colón. Va ser construït en 1930 Vicent Ros, que va quedar fascinat pel Banco Urquijo de Madrid al carrer Alcalá, obra de l'arquitecte bilbaí Ricardo Bastida, i va encarregar a un arquitecte o mestre d'obra valencià el disseny d'un edifici basat en aquest banc per a la casa que posseïa a Torrent, enfront de la torre àrab. El resultat és una construcció molt interessant, d'influència classicista, amb decoracions influïdes per l'Art déco i que comptava amb una rematada superior en forma de far que no van arribar a construir.

 

Fa poc, els populars van denunciar que fora el mateix equip de govern socialista, el que instal·lara urinaris pegats al monument de la Torre, amb tanques municipals que podien passar setmanes al costat de l'emblema de la ciutat, utilitzat com a magatzem de tanques. A més, en més d'una ocasió, des del PP s'ha denunciat que s'utilitze el Fossat Cobert de la Torre, com a aparcament de vehicles oficials en mítings del PSOE i com a zona de càrrega i descàrrega.

 

A propòsit d'això, cal sumar-li que el PEPRI segueix sense posar-se en marxa i molts veïns veuen com els és impossible rehabilitar les seues cases o reformar-les, quedant abandonades, amb una malla verda o tanques per a evitar la caiguda de rebles en la via pública. Un dels carrers del Centre Històric més cridaner és el carrer Rei Don Jaime, amb tres habitatges barrats per a evitar desgràcies i on ja va caure un habitatge a terra, sobre un parc infantil, fa diversos anys.

 

A més, segons assenyala Folgado “veiem com aquest alcalde deixa en abandó el Centre Històric, però sí que utilitza fons municipals per a comprar un edifici sense valor patrimonial com La Malaguenya per 700.000 euros per a derrocar-ho”.

 

“No entenem com a qualsevol veí del Centre Històric se li fa pintar la seua façana seguint una gamma cromàtica, s'ha permés a vint metres de la Torrent, pintar un edifici històric en groga llima”. Per aquesta raó i a causa de les queixes dels veïns de Torrent, els populars han presentat una bateria de preguntes a l'alcalde. Des del PP volen saber si els colors emprats compleixen amb la gamma cromàtica exigida en el Centre Històric, si s'ha sol·licitat i concedit llicència per a intervindre en la façana històrica, si s'ha realitzat una inspecció i si aquesta és desfavorable. A més de conéixer si s'ha obert expedient sancionador o de reposició.

 

Informa Nou Horta. PP Torrent

Modificat el Dimecres, 19 Gener 2022 15:08