Compromís per Torrent demana al govern de Ros "que elabore un inventari amb les propietats d'entitats religioses"

Divendres, 28 Gener 2022 09:31 Escrit per  Compromís per Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 221 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Torrent ha presentat una moció davant el Ple Municipal perquè l’Ajuntament elabore un catàleg que li permeta reclamar els tributs corresponents sobre aquells béns d’entitats religioses que estan exclosos dels acords signats amb l’Estat Espanyol.


L’exempció total afecta immobles dedicats al culte, residències religioses i oficines de gestió pròpies, “no obstant, la resta de propietats estan obligades a tributar tant en l’Impost de Béns Immobles com en la Plusvàlua, l’Impost de Construccions, així com a les diferents taxes i contribucions especials que recaiguen sobre ells”, ha explicat Pau Alabajos, portaveu del grup municipal.


Respecte a les immatriculacions, “desconeixem el seu estat a Torrent”, ha declarat Alabajos: “és un tema tabú que cap govern municipal del PP i del PSOE han volgut abordar”. No debades, l'Església catòlica espanyola ha admès que registrà indegudament almenys 965 dels 35.000 immobles que va posar al seu nom entre 1998 i 2015, gràcies a la facultat que li va atorgar la modificació del Reglament Hipotecari decretada pel Govern de José María Aznar. “No obstant, la quantitat dels béns realment registrats de manera irregular és desconeguda mentre no s’elabore un cens creuant les seues dades fiscals amb els registres de la propietat; és part de la gestió tributària que haurien de fer tots els ajuntaments”, ha remarcat.


Per al grup municipal de Compromís és necessari identificar i catalogar, per la seua naturalesa, aquests béns ubicats a Torrent, tant els que són propietat de les confessions religioses afincades a la nostra ciutat, com els d’aquelles que resideixen en altres poblacions. Sense aquesta informació és impossible actuar, dins del marge de la legalitat, per a garantir que totes les persones i les entitats que operen dins del nostre terme municipal tributen amb els mateixos principis de justícia social i igualtat.


Finalment, Alabajos ha recordat la moció presentada pel seu grup al març del 2016, on també va demanar la realització d’un catàleg de béns i que fou rebutjada tant pel PP com per Cs i el PSOE.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Torrent