L'Ajuntament de Torrent impulsa el programa ‘Festes no sexistes’ per a les Falles 2022

Dimecres, 16 Març 2022 10:27 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 212 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb motiu de l'inici de les Falles 2022, l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Torrent impulsa el seu programa ‘Festes no sexistes’, orientat a promoure la igualtat entre dones i homes, previndre conductes i comportaments masclistes, assistir a les víctimes dels possibles abusos o agressions que puguen donar-se durant la celebració d'aquestes festes i eliminar els aspectes sexistes de les manifestacions culturals preparades per a les festes josefines. Així, aquest programa es compon de dues iniciatives: el Premi Violeta a les Falles i els punts violeta fallers.

 

La regidora d'Igualtat, Marina Olivares, ha destacat “la importància de la participació de les comissions falleres de la nostra ciutat en aquestes iniciatives que lluiten a favor de la igualtat entre homes i dones, per a fer de Torrent una ciutat conscient i igualitària en tots els àmbits de la societat”. Respecte als punts violeta fallers, l'edil ha explicat que aquesta iniciativa “pretén sensibilitzar i informar la població sobre les conductes locals i, al mateix temps, prestar l'atenció necessària a les víctimes d'agressions per a procurar el seu benestar. A més de generar espais segurs perquè totes les persones puguen gaudir d'aquesta festivitat sense preocupacions”.

 

El Premi Violeta a les Falles compta amb una dotació de 1.500 euros per a premiar les escenes dels monuments grans i infantils que defensen o promoguen la igualtat entre dones i homes, denuncien la violència contra les dones, fomenten la superació dels rols tradicionals i els estereotips de gènere, etc., amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania de la importància de l'eliminació dels aspectes sexistes en les activitats culturals com a base per a la igualtat de les dones.

 

D'altra banda, els punts violeta fallers tenen com a finalitat oferir un espai segur en cas que es produïsca una agressió sexista, coordinant protocols d'actuació tant per a assistir a la víctima com per a establir un procediment contra la persona agressora. Així, aquest any 2022 participaran d'aquesta iniciativa les falles Lope de Rueda, Camí Reial, la Cotxera i Escultor Vicent Pallardó, nomenant responsables d'aquesta tasca a un grup de fallers i falleres que seran fàcilment recognoscibles, ja que estaran identificats per un penjoll morat perquè qualsevol persona que patisca o veja una agressió sexista sàpia a qui dirigir-se si ho creu oportú. Cal destacar que aquestes persones han sigut formades en igualtat i violència sexista pel personal de l'Ajuntament de Torrent.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dimecres, 16 Març 2022 10:29