Torrent presenta la I Mostra de Cinema i Falles

Divendres, 22 abril 2022 09:22 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 74 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'emoció i la màgia de les Falles es funden amb el seté art en el primer cicle de cinema dedicat a l'univers faller a la ciutat de Torrent, el qual està impulsat per l'Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb SomCom, i tindrà lloc del 27 al 29 d'abril, a les 19:30h, en la Sala d'actes de l'edifici consistorial. D'aquesta manera, aquesta primera mostra estarà composta per tres jornades de cinema al voltant de les falles, que seran gratuïtes fins a completar l'aforament i comptaran amb la participació dels mateixos protagonistes de les obres, els qui interactuaran amb els espectadors en format col·loqui.

 

Així, la jornada inaugural tindrà lloc dimecres que ve 27 d'abril, data en la qual es projectaran els curtmetratges Falles 37. L'art de la guerra i clau d'Ortifus, de Xerea Fillms. Cal destacar que aquesta sessió d'obertura, a manera de prèvia, es realitzarà una recepció a les 19h, amb entrevistes, que serà retransmesa per les xarxes socials de l'Ajuntament. Una vegada finalitzades les projeccions, es farà un col·loqui amb l'humorista gràfic Ortifus, qui, a més de protagonitzar el segon film, va ser el responsable de la falla de l'Ajuntament de València de l'any 1988. En aquest aspecte, el documental tracta d'acostar l'obra de l'artista a l'espectador, incidint en projectes d'Ortifus com el de la falla Na Jordana de València de l'any 2014.

 

L'endemà, el dijous 28 d'abril, la dona serà la protagonista amb "Esclats de llum", el fals documental dirigit per Nacho Ruipérez i produït per Wasalia Dreams, en el qual participa l'artista fallera Gio, veïna de Torrent i membre de la comissió fallera de Cronista Vicent Beguer Esteve.

 

La clausura de la mostra es durà a terme el divendres 29 d'abril amb la projecció de Carceller. L'home que va morir dues garrofes, documental dirigit per Ricardo Macián i produït per Mediterrani Mitjana, que va ser guanyador del Premi Berlanga l'any 2021. Aquesta peça descobreix la història de Vicent Miguel Carceller, editor del setmanari La Traca entre 1909 i 1939, fins a la mort de Carceller a les mans del recentment instaurat règim franquista.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Divendres, 22 abril 2022 09:26