Torrent disposarà de 300.000 € de la Conselleria d’Economia per a la creació de llocs de treball

Dilluns, 23 Mai 2022 16:05 Escrit per  Compromís per Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 116 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Torrent rebrà 307.089,36€ de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a diversos programes d’ocupació i de foment de treball. Així ho ha anunciat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Torrent, Pau Alabajos, que ha celebrat la concessió d’aquestes subvencions, de les quals es podran beneficiar les persones desocupades del municipi.


“La nostra ciutat serà beneficiària de dues ajudes del Labora, el servei valencià d’Ocupació i Formació, abans anomenat SERVEF. Per una part, el programa EMPUJU per una quantia de 178.394,40 €, que servirà perquè l’ajuntament contracte persones joves desocupades menors de 30 anys. Per altra part, el programa EXPLUS, del que el nostre municipi rebrà 128.694,96 € per a la contractació de persones majors de 30 anys que es troben sense feina i que figuren com a demandants d'ocupació al LABORA”, ha explicat el portaveu dels ecovalencianistes.


Les quantitats atorgades a aquests dos programes econòmics només podran estar vinculats a la contractació de personal desocupat, fet que des de Compromís per Torrent es valora positivament, en el sentit que “tota pedra fa paret” respecte a l’objectiu de combatre l’atur; “de fet, la Conselleria d’Economia li ha concedit a Torrent tot el que ha demanat”, ha declarat Alabajos, que continua explicant que: “una altra qüestió és el baix nivell d’exigència del govern de Ros a l’hora de planificar les necessitats relatives a combatre l’atur de Torrent”. En aquest sentit, els valencianistes han donat dades dels projectes presentats per altres municipis de més de 50.000 habitants, com per exemple Gandia, on respecte del programa per a persones majors de 30 anys (EXPLUS) aquest ajuntament presentà projectes per 988.584,94€ i se li han concedit 447.594,39€. També, i respecte de l’EXPLUS, el govern de Sagunt va demanar a la Conselleria 325.522,80€, quantitat que ha estat concedida íntegrament.


“Cal, per tant, crear un departament municipal, dotat amb personal i partides específiques, que s’ocupe de generar projectes que porten recursos d’altres administracions cap a Torrent, que treballe colze a colze amb la resta d’Àrees i Delegacions municipals per a traçar un mapa de necessitats laborals, molt important després de la descapitalització dels recursos humans patida pels ajuntaments com a conseqüència de la Llei Montoro de 2012, que impedia ocupar i crear noves places, excepte les destinades als cossos de seguretat de l’Estat, com per exemple la Policia Local”, ha conclòs Alabajos.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Torrent