‘LLUVIA’ celebra el seu 50 aniversari i homenatja el seu cantant, el torrentí Rubén Medina

Divendres, 27 Mai 2022 11:29 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 259 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El 5 de febrer de 2021, Rubén Medina, conegut cantant torrentí del grup LLUVIA (i pare de la directora d'aquest periòdic, Jéssica Medina) va morir de càncer, just abans de poder tornar a pujar a l'escenari juntament amb els seus companys i amics del grup, amb els quals estava preparant la volta als escenaris per a celebrar el seu 50 aniversari. Però, entre la malaltia i la pandèmia mundial... es frustrà el seu somni.

 

LLUVIA es va crear sobre els anys 70, quan uns xics (Paco Giménez, guitarra i veu; Enrique Montoro, baixista; Juan Barreda, bateria; Francisco Fajardo, teclats; Miguel Carrión, saxo i Luís Díaz, trompeta) aficionats de la música van decidir muntar el seu propi grup amb il·lusió i aprofitant la formació adquirida alguns d'ells en la Banda de Música del Cercle Catòlic de Torrent.

 

Durant els reemplaçaments de la mili, el cantant d'aquest moment, Paco, va haver d'abandonar la banda i va ser substituït per Rubén Medina, qui va formar part del grup com a vocalista principal.

 

Molts van ser els primers noms que es van remenar per a batejar a la banda i que fins i tot van arribar a utilitzar en les seues primeres actuacions locals, com TRANERS, REACCIÓN… Però el nom definitiu va ser LLUVIA, que al costat dels Bambinos, un dels grups més joves de la Comunitat Valenciana, van actuar sense descans tots els caps de setmana, sent fins i tot teloners de cantants de la talla Bruno Lomas o Lorenzo Santamaría.

 

Amb el pas dels anys el grup va patir bastants canvis en la seua formació, encara que part de la base sempre va romandre unida durant més de 20 anys. Finalment, van tornar al directe després de 45 anys de la seua fundació amb els seus primers components en el 2016 en el PUB LA RATA de Torrent.

 

I ara, 6 anys després, tornen a unir-se per a celebrar aquest gran esdeveniment musical juntament amb el programa que organitza l’Ajuntament de Torrent, dins de l'Any de la Música. El Grup LLUVIA celebra així, ni més ni menys, que el seu 50 aniversari, passant per l'escenari els cantants que han format part del grup o han cantat amb Rubén Medina en alguna ocasió, incloent-hi a la seua filla, Jéssica Medina, que pujarà a l'escenari per a recordar al seu pare i els moments que cantaven junts.

 

Al final de l'esdeveniment també es cantaran unes cançons inèdites del grup compostes per Rubén, la banda i Fran el guitarra, que expressaven el que sentia ell quan estava lluitant contra la seua malaltia. Aquestes quatre cançons les han volgudes gravar i registrar perquè perduren en el record.

 

Un concert que tindrà lloc en l'emblemàtic Parc Hort de Trénor de Torrent, a les 22.30 h amb entrada gratuïta. No t'ho pots perdre!

Modificat el Divendres, 27 Mai 2022 12:39