La Falla ‘New Flame’ encendrà la flama de la diversitat en la Ciutat de les Arts i les Ciències

Dimecres, 29 Juny 2022 11:44 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 113 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

“Obri bé els ulls. Els sentits s'amplifiquen. Una nova epifania”. Amb aquesta introducció presenta l'artista faller Raúl Martínez l'esbós del projecte de falla creat per al Festival Diversity València al costat de la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve de Torrent. Una iniciativa que sorgeix amb l'objectiu de reconéixer la transgressió de la cultura popular dins del Festival internacional que celebra les diferències i que es presenta al públic valencià en el marc del Dia internacional de l'Orgull.

 

L'acte de presentació del projecte s'ha dut a terme a la Sala Cívica de l’Antic Mercat de Torrent, on hi han assistit la regidora d'Igualtat i Formació, Marina Olivares; el regidor de l'àrea de Ciutadania, Pascual Martínez; la vicepresidenta de Cultura de la comissió torrentina, María Andreu; l'artista faller creador de l'obra, Raúl Martínez; la Fallera Major de Torrent, Sara Garrigues, al costat de la seua cort d'honor; i la directora de Comunicació del Diversity València Festival, Mar Gallego.

 

Aquesta unió entre comissió i Festival sorgeix, segons el seu equip organitzador, del reconeixement al bagatge previ d'una comissió i un artista que porten anys apostant per la responsabilitat social dins de la festa de les Falles. “Tant la Falla Cronista de Torrent com Estudio Chuky han fet una forta aposta durant anys per portar a les festes reflexions potents entorn de la diversitat. Trobem moltes connexions amb el que el Diversity vol fer en l'àmbit dels festivals de música”, apunten des del Diversity València.

 

Per la seua part, la vicepresidenta de Cultura de la comissió de la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve de Torrent, María Andreu, ha destacat que la col·laboració entre Falla i Festival “és una demostració més que les falles formen part del teixit social. Que són més que una festa i una expressió artística que traspassa fronteres i que representen un potent mitjà per a la integració social”.

 

Raúl Martínez, el creador del projecte, ha desenvolupat el concepte de la Falla New Flame com a metàfora de la flama interna que amplifica l'enteniment del món que ens envolta i que ens obri els ulls per a veure'l d'altres maneres: “El gran rostre social, format per una amalgama de pells diverses que corprenga la flama des del seu interior”.

 

“A peu de falla descobrim cinc tòtems amb cinc rostres, triats entre molts, que van veure més enllà i van recórrer el camí avançant cap a la diversitat. Persones que van encendre aquesta flama nova. Inclusió, reivindicació, normalització i civisme van ser les seues principals consignes. Persones que van aportar un canvi necessari”, apunta l'artista.

 

Doble Plantà
New Flame, la Falla del Festival Diversity València, és un reconeixement a les pròpies persones que, dins de la Festa, han encés la reivindicació des de l’interior. Han fet de la seua festa popular un punt de trobada per a ser i desenvolupar mirades diverses.

 

La Falla tindrà la seua plantà en dos moments diferents: una primera vegada durant el Festival de música, i una segona vegada a Torrent, on serà una falla més en la Setmana Fallera de 2023.

 

New Flame formarà part del Diversity València i romandrà en el recinte del Festival, a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Al costat de la Falla, part de la comissió de la Falla estarà present per a explicar-la i donar a conéixer la seua trajectòria.

 

Diversity València Festival se celebrarà del 21 al 23 de Juliol amb una programació de més de 50 xous internacionals i tres concerts exclusius. Entre ells, l'únic que Karol G donarà a tota Europa.

Måneskin, Iggy Pop, Christina Aguilera, Black Eyed Peas, H.E.R., Ozuna, Nicki Nicole, Armin van Buuren, Martin Garrix i més formen part d’un line up heterogeni i compromés que busca celebrar la diferència en la monumental Ciutat de les Arts i les Ciències.

Modificat el Dimecres, 29 Juny 2022 11:45