Comencen les festes de Moros i Cristians a Torrent

Dilluns, 25 Juliol 2022 16:16 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 54 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les festes de Moros i Cristians van donar ahir el tret d'eixida amb la celebració del pregó als peus de la icònica Torre de Torrent, el qual va estar precedit per la tradicional ofrena als sants patrons Abdón i Senén en la parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora. L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde Jesús Ros, el regidor de Festes, José Pascual Martínez, els representants de la Corporació Municipal i el pregoner d'enguany, Arturo García Gil, qui va estar acompanyat pels màxims representants de tots dos bàndols. D'una banda, estaven l'alferes moro de la comparsa Almoràvits, Eduardo García Moral, i el capità moro de la comparsa Alfaquies, Vicent Soler Quilis; mentre que les tropes cristianes van estar representades el capità cristià de la filà Contrabandistes, Nicko Magán Oliva, i l'alferes cristià de la filà Guardians, Ramón Almerich González.

 

El regidor de Festes, José Pascual Martínez, va voler destacar “el sacrifici, l'esforç i el treball de tots aquells que formen part de les filaes, les comparses i dels seus representants en la Federació de Moros i Cristians, que fan possible unes festes que ja són tot un referent en l'àmbit regional”.

 

Després d'això, les filaes cristianes i les comparses mores van recórrer l'avinguda al ritme de les bandes de música i les xarangues, anunciant l'inici de les festes als veïns i veïnes de Torrent. Milers de persones es van acostar al recorregut per a gaudir del color i l'ambient de la desfilada que, com ja és tradicional, va acabar en el centre de majors Santa Elena.

 

Entradeta Infantil
Els xiquets i xiquetes seran els protagonistes de la vesprada de hui amb la “Entradeta Infantil”, una gran desfilada que començarà a les 19 h des de la parròquia de Monte-Sión fins a arribar a la plaça Major. L'acte podrà seguir-se en directe a través de la pàgina de les xarxes socials de l'Ajuntament de Torrent.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dilluns, 25 Juliol 2022 16:18