La brigada forestal prossegueix amb les tasques de prevenció d'incendis en El Vedat de Torrent

Dijous, 18 Agost 2022 13:00 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 132 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La brigada forestal de l'Ajuntament de Torrent prossegueix durant l'estiu amb els treballs de manteniment de les zones boscoses del Vedat. Aquestes tasques, que es realitzen tot l'any, estan orientades a la prevenció d'incendis, atenent criteris tècnics i a la conservació i adequació de les àrees forestals. Amb l'objectiu d'evitar el risc d'incendis en el període estival, les intervencions dels equips es porten a cap amb maquinària elèctrica.


Les labors dutes a terme per la brigada per a reduir el risc d'incendi inclouen la poda de la formació de matoll, el desbrossament i la tala de determinades seccions de l'arbratge seguint les instruccions tècniques, tant en vies com en el perímetre de parcel·les privades. Amb la mateixa finalitat, es procedeix a la neteja de parcel·les, senderes i es retira vegetació.

 

Més enllà de la prevenció contra incendis, aquests equips també s'encarreguen del manteniment i adequació de zones boscoses, amb la tala i la retirada d'arbratge danyat i en condicions de caiguda sobre infraestructures, vials o propietats privades en aplicació de les directives tècniques. De la mateixa manera, treballen en la conservació, adequació i neteja dels elements de senyalització de les senderes. També es procedeix a la poda arbratge en altura amb l'ajuda d'un camió cistella i es col·loquen paranys per a erugues de processionària, així com es col·labora en l'eliminació d'espècies invasores.

 

Informa Nou Horta. Torrent