20.000 alumnes es preparen per a iniciar el curs 2022/23 en els centres educatius de Torrent

Dijous, 08 Setembre 2022 09:09 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 145 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb l’arribada del mes de setembre, els centres educatius de la ciutat es preparen per a rebre als prop de 20.000 alumnes d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius, Escola Oficial d’Idiomes, Escola d’Adults i Conservatori Professional de Música, que s’incorporaran a partir del pròxim dilluns 12 de setembre a les aules per a l’inici del curs 2022/23. En el cas de l’Escola d’Adults, l’alumnat s’incorporarà a partir del 19 de setembre, mentre que l’Escola Oficial d’Idiomes farà el propi el 26 de setembre. Per part seua, l’Escola Matinera, present en set centres dels centres de la ciutat, també donarà inici dilluns que ve 12 de setembre, en horari de 7.30 a 9h.

 

“En les últimes setmanes hem intensificat els treballs perquè tot estiga a punt per a viure l’inici de curs escolar sense sobresalts. Aquesta setmana també mantindrem reunions amb tots els directors i directores dels centres públics, concertats i privats de la localitat per a atendre els últims detalls, així com amb Policia Local, que un any més tornarà a prestar servei en les entrades i eixides dels col·legis”, destaca la regidora d’Educació, Patricia Sáez.

 

Escolaritat gratuïta per a 2-3 anys

Com a novetat aquest curs 2022/23, l’escolaritat en el tram 2-3 anys serà completament gratuïta per a les famílies de Torrent, després que la Generalitat Valenciana aprovara la gratuïtat universal en tota la Comunitat Valenciana, tant a les escoles infantils públiques com privades. En aquest aspecte, l’Ajuntament de Torrent ha disposat una nova aula amb 18 places per als xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys en el CEIP Lope de Vega, que se sumen a les dels centres públics de Sant Joan Baptista, Joan XXIII, Verge del Rosari i Federico Maicas. D’aquesta manera, l’oferta pública en aules 2-3 augmenta fins a les 175 places entre les cinc aules dels col·legis públics, a més de les de Casa Caridad, Ciutat Jardí i Polzet. Respecte a les escoles infantils privades, l’oferta és de 705 places.

 

“Amb aquestes mesures donem pas en les polítiques socials, en les polítiques de conciliació i d’ajudes a les famílies. Gràcies a la decisió de la Generalitat Valenciana de fer gratuïta l’educació infantil i a les beques de menjador de l’Ajuntament, l’economia familiar millorarà en una situació com l’actual”, expressa l’alcalde Jesús Ros.

 

L’Ajuntament becarà el menjador a l’alumnat de dos anys

Així mateix, l’Ajuntament de Torrent oferirà a la ciutadania beques de menjador escolar per a l’alumnat de 2-3 anys matriculat en escoles infantils de la ciutat. Aquestes ajudes se sumen a les d’escolarització de 0 a 3 anys, material i transport escolar, les quals ascendeixen a un total d’al voltant de 700.000 euros.

 

Posada a punt de les instal·lacions

A més, amb el propòsit de millorar les instal·lacions dels centres públics, el consistori torrentí ha destinat una partida de 80.000 euros per a efectuar diferents actuacions d’adequació, condicionament i manteniment, que inclouen treballs de pintura, electricitat o reparació del mobiliari, entre altres.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dijous, 08 Setembre 2022 09:11