Milers de persones gaudeixen de la gastronomia i la tradició de Torrent en el dia de Sant Blai

Dimarts, 07 Febrer 2023 11:59 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 64 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La ciutat de Torrent va viure divendres passat una de les dates més assenyalades i arrelades del seu catàleg festiu: el dia de Sant Blai. Com cada any, milers de veïns i veïnes de la ciutat i altres municipis de la comarca es van congregar al carrer Ramón y Cajal per a gaudir de la Fira de Sant Blai, tota una tradició del dia 3 de febrer, on no van faltar els habituals llocs de fruita seca i porrat, dolços, tómboles, artesania i els imprescindibles gaiatos i sanblaiets.


La gran novetat d'enguany va arribar de la mà de la I Fira del Xocolate de Torrent, que va oferir als i les assistents una selecció dels millors productes xocolaters de la ciutat, arribant-se a repartir més de 3.000 unitats de xocolate de brioix i més de 1.500 tasses de xocolate en pols. Igualment, durant el matí es va organitzar una degustació de la gastronómia típica torrentina en el lloc habilitat pel consistori, on es van repartir més de 2.000 racions de Rossejat i 2.500 gaiatos. En aquest mateix lloc també es va fer lliurament de diferents fullets informatius de la ciutat, així com llibres d'interés local dissenyats pel prestigiós artista Eugenio Simó, que van ser acompanyats amb la distribució de més de 2.000 bosses commemoratives i 2.000 bolis.


D'altra banda, més de 600 persones van gaudir d'una visita guiada per l'interior de la icònica Torre de Torrent durant la festivitat de Sant Blai, registrant-se també unes desenes de visites a la Reial Senyera de la ciutat en la segona planta de l'edifici consistorial.


Celebracions en honor a Sant Blai
Els actes en honor al sant es van succeir durant tot el dia, amb la tradicional concentració matutina dels clavaris i clavariesas de Sant Blai i la posterior processó des de la parròquia de San José fins a la parròquia de Sant Luís Beltrán. A més, el dia anterior va tindre lloc la celebració de la ‘Candelaria’, una gran tradició del mes de febrer a Torrent.

Modificat el Dimarts, 07 Febrer 2023 12:00