Gran oferta cultural per a aquest cap de setmana en l’Auditori de Torrent

Dimarts, 07 Febrer 2023 12:03 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 54 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La comèdia ELS VILLALONGA, l'inici de la gira de PAUL ALONE i la clausura del Festival ARRELS.


Aquest cap de setmana no hi ha excusa per a per a quedar-se a casa. Després de l'èxit de la XVI edició del Festival Brassurround Torrent celebrat la setmana passada, l’Auditori de Torrent continua amb la seua programació de febrer, que aquest cap de setmana ve d'allò més variada.


Per a començar, podrem gaudir d'ELS VILLALONGA, l'última producció de L'Horta Teatre, una comèdia sobre la hipocresia, protagonitzada per ALFRED PICÓ, Lucía Poveda i Bruno Tamarit. “Els Villalonga”, dirigida per Carles Sanjaime, part d'un text de Ramón Madaula del qual Juli Disla ha fet la versió valenciana.


L'obra gira entorn d'una família amb una llarga trajectòria en el món financer, que ha sabut aprofitar les oportunitats per a enriquir-se, arribant a ser una de les famílies més influents de la societat valenciana, encara que la seua història també té una part fosca: el besavi va fer la seua fortuna amb el comerç d'esclaus a Cuba. Ara s'acosta la jubilació de Paco Villalonga, la seua filla no vol saber res del negoci i ell busca un possible hereu per a perpetuar el llinatge, obsessió que genera tota una sèrie de situacions còmiques. Amb l'anunci de l'arribada d'un nou membre a la família, és l'hora de decidir, de mirar-se cara a cara i revelar com són de consistents els principis de cadascun d'ells; i el més important, saber si tot això té alguna cosa a veure amb la felicitat. La funció serà el divendres 10 de febrer a les 20 h.


PAUL ALONE, torna als escenaris amb la seua nova gira “Tour 2003”, que inicia en l'Auditori de Torrent, i en la qual tocarà els temes del seu nou treball I JO QUÈ SÉ?. El disc és una recopilació dels temes que han acompanyat a Paul Alone aquests últims quatre anys: cançons, pensaments, poemes i moments que han marcat la seua vida i que ara veuen la llum en format físic.


PAUL ALONE es troba en el seu millor moment després del seu pas pel prime time de TVE DUOS INCREÏBLES. Es confessa enamorat de la vida i ens atrapa amb la seua veu, la seua passió i les seues històries. Un artista amb una peculiar manera de compondre, tan directe i sincer, tan animat i natural que és inevitable que t'arranque un somriure en sentir-lo cantar. El concert serà el dissabte 11 de febrer a les 20 h.


I més música per a tancar el cap de setmana, aquesta vegada de la mà de CAPELLA DE MINISTRERS, que clausuren una nova edició del FESTIVAL ARRELS amb el seu últim treball EL COLLARET DEL COLOM, amb el qual ha guanyat els prestigiosos Premis ICMA (Premis Internacionals de Música Clàssica) 2023 en la categoria de Música Antiga. Es tracta d'un treball entorn del llibre homònim del destacat humanista cordovés Ibn Hazm escrit fa 1.000 anys a Xàtiva, del qual la crítica nacional i internacional exposa que “és una experiència auditiva única, en una hàbil interpretació en la qual Capella de Ministrers demostra un profund coneixement; abordat amb bon saber fer i la personalíssima veu d'una inspirada Iman Kandoussi”.


Les cançons del COLLARET DEL COLOM estan agrupades en cinc blocs entorn dels fonaments de l'amor en els quals la formació aborda en els 20 temes d'aquest disc els textos d'Hazm que es musicalizan amb improvisacions modals (mawwāl) o adaptacions de música instrumental, cançons clàssiques i tradicionals anònimes arabigoandalusíes per als quals Magraner (rec i violes) va comptar amb la cantant Iman Kandoussi (veu), i els intèrprets Robert Cases (arpa i rubab), Aziz Samsaoui (kanun i saz), Kaveh Sarvarian (nay i tombak) i Miguel Ángel Orero (percussions). El concert serà el diumenge 12 de febrer a les 19 h.


Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de l'espectacle).

Modificat el Dimarts, 07 Febrer 2023 12:05