“Aquest any esta sent increible, estem vivint-lo molt intensament”

Dimarts, 14 Març 2023 11:15 Escrit per  Jéssica Medina Publicat en Torrent-VAL Vist 39 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Coneix a Anna Mora i Lorena González, Falleres Majors de Torrent 2023

 

Anna Mora Miquel, Fallera Major de Torrent.

 

- Edat: 27 anys

- Falla la Plaça

- És mestra d’Educació Infantil, i Primària. - Li agrada molt la platja i eixir a navegar, la mar em transmet la llibertat, pau i tranquil·litat necessària per al dia a dia. Abans quan tenia més temps eixia a fer esport dues vegades a la setmana i tinc ganes de recuperar aquest hàbit.

- També li agrada dedicar-li temps a les persones que estan al seu voltant, estar amb els seus amics i amb la seua família. I per descomptat, li encanta baixar a la falla, fer falla i estar amb la gent que l’envolta.

- Anna és fallera des que va nàixer, i pràcticament tota la seua família és fallera.

 

Lorena González Andreu, Fallera Major Infantil de Torrent.

 

- Edat: 14 anys

- Falla la Plaça

- Estudia tercer de l’ESO al col·legi Escolàpies de València

- Li agrada, dibuixar, fer manualitats i fer lettering. Disfrutar al costat dels seus amics, ballant, fent tik toks o el que siga!

 

- Lorena, és fallera des que va nàixer, i pràcticament tota la seua família és fallera. Els seus pares, la seua germana, la seua iaia, els seus cosins i oncles … En definitiva, tots!!

 

ENTREVISTA

 

Ha passat ja molt de temps, però imagine que encara ho teniu present? Com recordeu l’acte d’elecció? L’alegria, imagine fou doble per ser les dues de la mateixa comissió i haver compartit ja un exercici juntes.

 

ANNA: Recorde que abans d’eixir a l’escenari per obrir els sobres, Lorena estava molt nerviosa i em va demanar que abans de l’obertura intercanviarem una mirada per sentir-se com a casa. La sorpresa va ser que la mirada la intercanviarem quan el nom de Lorena se sentí en l’Àgora del Parc Central. Quin orgull que la meua Lorena fora qui representara al món infantil! En aquest moment jo necessitava abraçar-la i en un tres i no res vaig poder fer-ho perquè per a la meua sorpresa el meu nom també va sonar. Il·lusió, admiració, orgull i felicitat. Felicitat per poder continuar aquest viatge amb la xiqueta que en 2022 em va captivar i robar el coret.

 

LORENA: Com bé dius, va ser un moment molt emocionant, en realitat doblement emocionant perquè ha sigut un regal poder compartir un nou regnat en qui va ser la Fallera Major en la nostra falla, la Falla de la Plaça!. Ho recorde com un moment molt especial i inoblidable. Quan em van nomenar, junt amb l’alegria vaig sentir una mica de por per la responsabilitat que suposava però quan vaig sentir el nom d’Anna ja em vaig tranquil·litzar i només pensava  donar-li una forta abraçada.

Qué es per a tu ser fallera major del teu poble?

 

ANNA: Per a mi ser exaltada com a la màxima representant del món faller torrentí és una responsabilitat i un somni fet realitat. A més és un orgull poder representar a la nostra ciutat en cadascun dels racons de la Comunitat Valenciana.

 

LORENA: Per a mi ser Fallera Major Infantil del meu poble és una il·lusió i a la vegada una responsabilitat molt gran, representes a tots els xiquets i xiquetes de Torrent dins de la festa. És una tasca complicada però amb molta il·lusió, humilitat, senzillesa i servici a tots els fallers és més fàcil dur-la a terme.

 

Com esteu vivint aquest any, i com ho resumiríeu? Teniu alguna anècdota que recordeu en carinyo?

 

ANNA: Aquest any està sent increïble, estic coneguent moltíssima gent d’altres pobles, coneguent altres cultures i tradicions i relacionant-me molt més en la gent de Torrent. Però una cosa a destacar és la gran família que hem format, 9 dones, 9 xiquetes i cadascuna de les famílies que estan formant part d’aquesta aventura.

 

LORENA: Estem vivint-lo molt intensament. I s’ha passat en un tancar i obrir d’ulls. És sens dubte, un any inoblidable! Mes que una anècdota són molts moments de risses i diversió juntes amb les nostres Corts d’honor i membres de Junta Local Fallera.

 

 

Segur que esteu molt nervioses perquè s’acosta la setmana Fallera. Quin és l’acte que més il·lusió us ha fet o que espereu en més il·lusió?

ANNA: Segons el moment en el qual hem trobe tinc il·lusió per un o per altre, però ara que veig que s’acosta la setmana fallera, tinc il·lusió per compartir les mascletades en les corts al balcó de l’ajuntament i de desfilar cap a l’església el dia de l’ofrena al costat de Lorena i la comissió que ens ha vist créixer. Tot un orgull i un privilegi. 

 

LORENA: L’acte que més il·lusió m’ha fet, per emocionant ha sigut la Crida! Va ser un moment molt emocionant. Veure a tots els representants infantils, i majors així com a la meua comissió, la meua família i tots els fallers de Torrent als peus de la torre és un moment únic i indescriptible!. I l’acte què espere amb més il·lusió és l’ofrena a la Mare de Déu dels Desamparats. Tots els anys vaig amb moltíssima il·lusió, però enguany especialment per a donar-li gràcies per tots els regals que ens ha fet durant tot l’any i per no soltar-nos de la mà en cap moment.

 

Quin element de les falles creu que et representa?, pólvora, música, flors...

 

ANNA: Les meues companyes i amigues diuen que el terratrèmol de la mascletà.

 

LORENA: L’element de les falles que més em representa és la germanor, és la comissió fallera com a tal, doncs per a mi és la meua segon família!

 

Tens algun referent al món de les falles?

 

ANNA: Des de ben menuda he admirat moltíssim a ma tia Carme. Quan vaig ser fallera major infantil vaig compartir el regnat en ella i va ser una experiència única. Vaig aprendre que de major volia ser com ella.També com a Fallera Major de Torrent, sentis una enorme admiració per Carme Raga, és cert que és part de la meua família, però a Torrent tots tenen un gran record d’ella i li tenen molta estima i jo volguera que passarà el mateix amb mi.

 

LORENA: Tinc algunes Falleres Majors que són el meu referent, a València Marina Civera i a Torrent, Sara Garrigues. Però si he d’elegir, el meu principal referent de la festa, és ma mare.

 

Com descriuries que són les falles a algú que no les ha viscut mai?

 

ANNA: És la il·lusió dels valencians, tradició i modernitat, cultura. És el treball de tot l’any reflectit en el passat el present i el futur. Tinc amigues que són del nord i aquest any vindran per primera vegada a conèixer aquest món que amb tanta il·lusió els he transmès.

 

LORENA: Les falles són una meravellosa festa en la que es barregen elements com l’art al carrer, la cultura, la tradició, la música, la pólvora, la germanor i la devoció. És a dir, és la millor festa del món!.

 

Per últim ens agradaria que dirigiu unes paraules a la gent perquè vinga a viure la setmana fallera de Torrent.

 

ANNA: Les falleres majors de torrent i les corts d’honor us conviden a tots a conèixer torrent, les seues falles, les seues comissions i la seua gent. Una manera diferent de viure la millor festa del món.

 

LORENA: Us convidem a tots a viure la festa de les falles de prop a Torrent. Poble amb 29 comissions falleres que viu la festa intensament i on podran gaudir de meravellosos monuments al carrer, mascletades, ofrena a la Mare de Déu així com la Dansà en honor a Sant Josep, el nostre Sant Patró! Tot allò en un ambient de festa insuperable!

Modificat el Dimarts, 14 Març 2023 11:15