Jesús Ros: «Una infraestructura molt important serà el nou Palau de Justícia a Torrent»

Divendres, 31 Març 2023 09:10 Escrit per  Jéssica Medina Publicat en Torrent-VAL Vist 52 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Entrevistem a Jesús Ros i Piles, per balanç dels últims anys de legislatura al municipi

Que balanç fa d’aquesta última legislatura?

Del 2019 al 2023. Ha sigut complexa, amb la pandèmia. Però eixe paró, de quasi dos anys que tinguérem ens ha ajudat a planificar totes les inversions de futur per al municipi que s’ha plasmat en un document que es va dur a aprovar al pleno municipal, que és el Pla FICUS DE 2022 al 2025, i que s’està executant i se executarà fins al 2025.

I això es veu al carrer en la quantitat d’obres i inversions que s’estan fent, i demanem la col·laboració de la gent, que són els sofridors d’questes millores.

Que coses creu que s’han millorat a Torrent?

N’hi ha servicis d’atenció a les persones com el Punt d’encontre, i en sanitari s’ha posat en marxa les ressonàncies magnètiques. I en infraestructures, el nou Pont d’accés a la Ronde, el Pavelló Toll l’Alberca i el Centre de Salut Parc Central estarà llest per estiu. En aquest sentit el que és conservació de la ciutat, millora dels serveis i infraestructures noves, són les més significatives en les que hem estat treballant.

Que millore anem a poder veure v en el Pla Ficus de que projecte se sent més orgullós?

És un conjunt de projectes on actuen totes les administracions, Ajuntament, Diputació, Generalitat, Espanya i fondos europeus. Tots els projectes que afecten el tema d’aigües, estem molt contents, encàrrec de projecte d’abastiment d’aigua en alguns espais, concloure clavegueram en zones on no tenen, la construcció de la Planta Desmitificadora a Calicanto. L’Estat Espanyol va a renvovar la depuradora que tenim en millores. I tots aquests canvis arrepleguen moltes millores.

I una cosa de les més importants serà la construcció del nou Palau de Justícia a la zona de Parc Central. Quan estiga en funcionament, serà un edifici molt modern amb un espai de 14.000 m2 d’instal·lacions. Pense que serà una de les obres més impactants.

Amb un pressupost per dalt de 26 mil milions d’euros.

Que opina sobre el que es comenta de la pujada de la criminalitat a Torrent?

Torrent és una ciutat gran i té els problemes que té com qualsevol gran ciutat, però si comparem les dades en els anys anteriors a pandèmia, està en els mateixos dates, però si comparem amb 2020 i 2021 que l’activitat cívica i social estava parada, sempre serà més, però ara en aquest moment està igual que anys enrere. I el que ens toca és intentar que això és reduïsca, amb la col·laboració de la policia local i nacional, de les que hem ampliat la plantilla.

Sobre la patrulla cívica que ens pot contar?

S'ha posat en marxa un mes, per controlar el comportament cívic dels ciutadans en la mateixa ciutat, i atots els nivells de seguretat. I millorar tots els aspectes i cuidar la ciutat que tots volem. I des que està en marxa, els resultats estan sent molt bons i es veu al carrer. La patrulla està treballant molt bé i li agraïm el seu treball. Comptem amb 16 agents treballant.

Alguns que estan en pràctiques perquè no han fet el curs però estan treballant sense arma. En torns de matí i de vesprada.

Com ha afectat la crisi als serveis socials de l’Ajuntament, s'ha hagut de modificar les ajudes, han pujat les sol·licituds?
Torrent dedica una sèrie de recursos importants als serveis socials, i dedica una xifra important de recursos, recursos humans i econòmics. A més ara la Generalitat Valenciana té un sistema de prestació que és la Renta valenciana d’inserció, que molts dels problemes que ens entraven ara se solucionen amb aquesta prestació. I a Torrent tenim un nombre important de ciutadans que són perceptors. Així i tot l’Ajuntament ha anat millorant el servei amb una targeta en què poden comprar, prestem les ajudes però dignifiquem el servici, on podem comprar determinats productes bàsics amb aquesta tarjeta. Comptem ja en 200 taRgetes moneder.


En l'àmbit festiu com està vivint aquest any l’activitat torrentina, ja que hem tornat a una total normalitat?

Hem tornat amb moltes ganes, es nota que la gent té ganes d’ocupar el carrer i viure les festes, i a marge de les festes importants, totes les setmanes tenim algun acte festiu. I la gent està fent el toca.

En les falles estem molt contents, perquè creguem que els hostalers han tingut una bona setmana i en molt poques incidències.

Sobre les eleccions, que novetats va haver-hi, o propostes per a la nova legislatura, i podem veure cares noves en aquest llistat?

Nosaltres primer volem parlar amb la gent, parlarem amb tots els col·lectius, i la gent que ens poden aportar les seues idees i el pensen que podem dur al programa electoral. Així que haurem d’esperar a parlar amb tots, i a partir d’ahí, replegarem la seua opinió i farem una jornada conjunta per posar en valor el que la gent ha dit i poder plasmar-ho al programa electoral.

Sobre les cares noves, nosaltres sempre pensem que cada legislatura cal contar en sang nova, i idees noves. I pensem que és molt positiu, que de cara les eleccions se necessita gent que és un referent i que impulse el projecte i amb gent mol plural.

Sobre el que es comenta que si guanya les eleccions se n'anirà a Diputació?

Per a mi és una cantinela que ja ve de molts anys enrere i mai s’ha complit. Així que jo em presente a les eleccions ací a Torrent i acabaré en Torrent.

Que els diria als ciutadans de Torrent perquè tornen a confiar en aquest govern?

La gent vota al partit que és de fiar i que està sempre al peu del carrer, això els ciutadans ho tenen clar, som un partit que està cohesionat, i estic vent en altres partits que no n’hi ha, aquesta cohesió, i la gent vol tranquil·litat, seguretat, estabilitat i que si li atenga.

Modificat el Dimecres, 05 abril 2023 14:24